0 ΣΧΟΛΙΑ

Μακρόν: Θα ξαναχτίσουμε την Notre Dame όλοι μαζί

Το μήνυμα του Γάλλου προέδρου που πήγε στον Καθεδρικό και μάλιστα μπήκε μέσα βλέποντας ο ίδιος την τεράστια καταστροφή

H Brink’s Hellas ΠPOΣΛAMBANEI AMEΣA ΦYΛAKEΣ AΣΦAΛEIAΣ ΣTHN ATTIKH.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ H KAΛEΣTE ΣTA THΛ. 2110130604-5

«Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αλλά η μάχη δεν τελείωσε» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε στην Παναγία των Παρισίων λίγο μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς. Ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τους πάνω από 500 πυροσβέστες που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για τραγωδία αλλά τόνισε πως η πρόσοψη -δηλαδή οι δύο πύργοι του διάσημου μεσαιωνικού ναού- γλίτωσαν από την καταστροφή.  

O Mακρόν ανέφερε για τους πυροσβέστες πως «εργάζονται με απαράμιλλο θάρρος επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Θέλω να τους ευχαριστήσω εκ μέρους ολόκληρου του έθνους.

Κλείνονας τόνισε: «Αυτή είναι η ιστορία μας και αυτή τη στιγμή καίγεται. Αλλά θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας. Η ελπίδα είναι η περηφάνια που πρέπει να έχουμε για όσους πάλεψαν για να αποδεχθεί το χειρότερο. Χτίσαμε πριν από 800 χρόνια αυτόν τον Καθεδρικό. Μέσα στους αιώνες τον μεγαλώσαμε και τον βελτιώσαμε. Τώρα θα τον ξαναχτίσουμε όλοι μαζί. Θα ξαναχτίσουμε τη NotreDame». Τέλος ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μία διεθνή εκστρατεία για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης του ναού. 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ