0 ΣΧΟΛΙΑ

Το τρένο θα ταξιδέψει από το Κιάτο ως το Αίγιο πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια

H Brink’s Hellas ΠPOΣΛAMBANEI AMEΣA ΦYΛAKEΣ AΣΦAΛEIAΣ ΣTHN ATTIKH.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ H KAΛEΣTE ΣTA THΛ. 2110130604-5

Πέρα από το Κιάτο θα συνεχίσει για πρώτη φορά το τρένο μετά από οκτώ χρόνια αναστολής κυκλοφορίας.

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στο τμήμα του σιδηρόδρομου από το Κιάτο ως το Αίγιο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019.

Η δοκιμή θα γίνει για τις ανάγκες του έργου της κατασκευής υπολειπόμενων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη.

Το δοκιμαστικό δρομολόγιο έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 από τον σιδηροδρομικό σταθμό Κιάτου μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου με ενδιάμεσες στάσεις σε Ξυλόκαστρο και Ακράτα.

Πρόκειται για τμήμα σιδηροδρομικής Γραμμής μήκους 70 χλμ. σε συνέχεια του λειτουργικού τμήματος Κόρινθος – Κιάτο, που περιλαμβάνει τρεις νέους σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και έξι στάσεις σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη.

Η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας σύγχρονης υποδομής που περιλαμβάνει έξι σήραγγες συνολικού μήκους 11 χλμ, 8 σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους 1.700μ., 19 σιδηροδρομικές γέφυρες, 63 Κάτω Διαβάσεις και 10 Άνω Διαβάσεις και που επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων τρένου, δηλαδή άνω των 200 χλμ/ώρα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ