4 ΣΧΟΛΙΑ

Βούρος: Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2020 θα έχουμε εγκαίνια στην Αγιά Σοφιά

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας / Χαλκηδόνας μιλά για την εκλογική μάχη που έρχεται, τη νυν Δημοτική αρχή Βασιλόπουλου που πολέμησε το γήπεδο και τους στόχους του – Τι λέει για την ΑΕΚ και την Αγιά Σοφιά

Για όλους και για όλα μίλησε στην εφημερίδα espressonews ο Γιάννης Βούρος. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας / Χαλκηδόνα,ς ρωτήθηκε για την εκλογική μάχη που έρχεται, τη νυν Δημοτική αρχή Βασιλόπουλου που πολέμησε το γήπεδο, τους στόχους του και φυσικά την ΑΕΚ από την οποία στηρίζεται.

Η απόφαση να διεκδικήσετε το δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας ήταν μια πολιτική πρόταση κόμματος (γιατί κατεβαίνετε όπως μαθαίνουμε με τη στήριξη ΚΙΝΑΛ-ΝΔ και της οικογένειας της ΑΕΚ), ή υπήρξε γεγονός που σας έκανε να πείτε «θα κατέβω γιατί θέλω να αλλάξω πχ αυτό ή το άλλο». Ποιό το έναυσμα δηλαδή;

Το έναυσμα για να ασχοληθώ με τα κοινά της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ήταν η απαξίωση του δήμου, τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και η προσπάθεια ορισμένων να αποκτήσουν πανελλήνιας εμβέλειας δημοσιότητα μέσω των διχαστικών απόψεών τους. Η αγανάκτησή μου για το «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στο δήμο με αφορμή και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Δε μπορεί να μεταχειρίζεσαι τον αθλητισμό ως όχημα εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων και να χωρίζεις τους πολίτες σε «Πράσινους και Βένετους», σε «Γηπεδομάχους και Γηπεδολάτρες», αποσπώντας την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου όπως είναι π.χ. η έλλειψη καθαριότητας, οι ισχνές πολιτιστικές δράσεις, ο ελλιπής φωτισμός που κατά τους υπολογισμούς της αστυνομίας είναι υπεύθυνος για την αύξηση της παραβατικότητας στις απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές του Δήμου, κτλ. Γεγονότα που μου επισήμαιναν διαρκώς παλιοί γείτονες και φίλοι και στα οποία δεν θέλω να μείνω αμέτοχος.Ο συνδυασμός μας όπως επανειλημμένως έχω τονίσει δεν φέρει κομματική σημαία, καθώς όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι υποψήφιοί μας προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Συνεργάτες που στις δημοτικές εκλογές του 2014 βρίσκονταν σε 5 διαφορετικά ψηφοδέλτια!

Είστε «γέννημα - θρέμμα», αυτής της περιοχής. Τι έχει και τι της λείπει;

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, η Νέα Χαλκηδόνα και η Νέα Φιλαδέλφεια έχουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει η πόλη μας πρότυπο για άλλους δήμους. Μια πολύ ωραία περιοχή που δε θυμίζει σε τίποτα την τσιμεντούπολη του αθηναϊκού κέντρου.

Ας αφήσουμε κατά μέρος την βιτρίνα του κέντρου με τους εξαιρετικούς χώρους εστίασης, τα φώτα, τους πεζόδρομους και ας μετακινηθούμε προς τις γειτονιές.

Εκεί απουσιάζει σε ένα πρώτο επίπεδο το όραμα για ένα «level up» και σε ένα δεύτερο, πρακτικό στάδιο η οργάνωση σε πρωτεύοντα ζητήματα όπως είναι λ.χ. η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων χώρων, απόρροια, βεβαίως, της απουσίας οράματος των ανθρώπων που κρατούν τα ηνία του δήμου. Αν περπατήσετε την περιοχή θα δείτε δημοτικούς χώρους να είναι έρμαια της φθοράς και του χρόνου, την στιγμή που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για ποικίλες δραστηριότητες (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πολυχώρος Δροσίνη στη Νέα Χαλκηδόνα). Το Άλσος επίσης, ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής δεύτερος σε έκταση στην Αττική μετά το πάρκο Τρίτση, δεν έχει την εικόνα που όλοι θα θέλαμε. Το αυτό και για τα μικρότερα πάρκα.

Οι νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να επιλύσουν χρονοβόρα και καθημερινά προβλήματα απουσιάζουν παντελώς από τον σχεδιασμό της σημερινής δημοτικής αρχής.

Φιλαδέλφεια και ΑΕΚ, είναι σχέση άρρηκτα δεμένη. Εσείς υπήρξατε αθλητής στο στίβο, και στο ποδόσφαιρο. Τι έχει διαφορετικό η ΑΕΚ και αγαπιέται «χειμώνα- καλοκαίρι»;

Η ΑΕΚ φέρει έντονο το κοινωνικό και ιστορικό πρόσημο της προσφυγιάς, είναι το τελευταίο προπύργιο του ρομαντισμού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό την κάνει ξεχωριστή. Αλλά και αμιγώς ποδοσφαιρικά να το δούμε, η πορεία της δεν υπήρξε ποτέ γραμμική, μονότονη, αντιθέτως μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, δάκρυα λύπης (βλέπε υποβιβασμός στη Γ΄Εθνική) και χαράς (Βλέπε ευρώπη, πρωτάθλημα και κύπελλο). Πρέπει εδώ να συνυπολογίσω και το θαύμα της ανάστασης της μπασκετικής ΑΕΚ. Αυτό το κλαμπ είναι σαν τον άτακτο εραστή που μολονότι σε πληγώνει, πετυχαίνει να σε κάνει να τον ερωτευτείς περισσότερο. Είναι DNA, είναι σαν το αίμα που δεν μπορεί σε μια μετάγγιση παρά να είναι συμβατό.

Το νέο γήπεδο πότε παραδίδεται; Έχουν γίνει έργα υποδοχής του κόσμου και των αυτοκινήτων τους στη γύρω περιοχή;

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2020 θα έχουμε εγκαίνια. Όχι, προς το παρόν δεν έχουν γίνει έργα υποδοχής του κόσμου στη γύρω περιοχή παρά μόνον αυτά που αφορούν το πάρκινγκ του γηπέδου. Το έργο βάσει του σχεδιασμού που έχει κατατεθεί και θα ξεκινήσει άμεσα, είναι αυτό της υπογειοποίησης. Και πώς να γίνουν άλλωστε όταν η νυν δημοτική αρχή εξάντλησε την δυναμική της σε έναν πόλεμο κατά της ανέγερσης του γηπέδου και δεν υπήρξε αρκούντως προνοητική ώστε να αξιοποιήσει το έργο αυτό για την οικονομική εκτόξευση του δήμου; Καμία συνεννόηση, καμία συζήτηση, καμία συνεργασία για τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει η πόλη από αυτό το μεγάλο έργο.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
BlueEyesWhiteDragon - 6/4/2019 22:43

Μαγκες ερχεται ολο και πιο κοντα η μεγαλη στιγμη.... ΑΛΛΑ εχει αργησει 15 χρονια + 1 συμφωνα με το κυριο βουρο... Ατλετικο και τοτεναμ εφτιαξαν κολοσους σε 6 μηνες... Και το θεμα δεν ειναι κατασκευαστικο αλλα ας πουμε ''γραφειοκρατικο"... ο μελισσαν και ο καθες μελισσαν αν ηταν σιγουρος ,οτι αυριο δεν θα εμφανιζοταν κανενας κατοικος σιδνευ αυστραλιας που κανει μυνηση κατα τις κατασκευης του γηπεδου επειδη την εποχη της τουρκοκρατιας ο προπροπροπαππους εβοσκε προβατα... Συνέχεια εκει , θα το εχτιζε χθες....Απλα σε αυτη τη χωρα εχουμε αλλεργια σε οτι μπορει να φερει αναπτυξη

artac_21 - 6/4/2019 19:29

Βούρε, περιμένουμε να πάρεις ποσοστό τύπου Μαδούρο, δηλ. 82% και πάνω. Και να ξανακάνεις τη Φιλαδέλφια πρότυπο δήμο να ερχόμαστε για ποτό ή πίτσα.

yellowvest - 6/4/2019 18:09

Kαι κακώς εχόντων για ΑΒ ,Μαλλιοπαίδια ,Λαφαζάνηδες ,γαύρους και λοιπά τρολ που πολιτικά σταδιοδρόμησαν παραπλανώντας κόσμο και διαφημίστηκαν εξαιτίας του γηπέδου της ΑΕΚ ...

thhseas_r21 - 6/4/2019 17:55

Δυνατά Γιάννη. Κανείς δεν ξεχνά τι περάσαμε 5 χρόνια από την παρέα του σημερινού δημάρχου. Όλοι μαζί σου.

ΕΠΟΜΕΝΟ