8 ΣΧΟΛΙΑ

Αγιά Σοφιά: Ανακοινώθηκαν οι όροι του διαγωνισμού της Υπογειοποίησης

Η Περιφέρεια γνωστοποίησε επίσημα όλες τις λεπτομέρειες του μεγάλου έργου, που θα συνδέεται άρρηκτα με το γήπεδο 

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή αναδόχου και την έναρξη εργασιών, για την Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δημο Ν.Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, που θα συνδέεται άρρηκτα με την Αγιά Σοφιά, έχει ξεκινήσει.

Για την ακρίβεια, η Περιφέρεια Αττικής, με σχετική της ανακοίνωση βγάζει στον αέρα τους όρους του διαγωνισμού και ουσιαστικά ενημερώνει επισήμως πως καταλυτική ημερομηνία για τις προσφορές είναι η 14η Μαρτίου. Από εκεί και πέρα, μόλις παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, έχουμε άμεσα ανάδοχο και έναρξη των εργασιών (Μάιο – Ιούνιο), που θα τρέχουν παράλληλα με την Αγιά Σοφιά.

Η ανακοίνωση:

Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δημο Ν.Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
METALLICA21 - 12/2/2019 10:45

Ερωτηση: διαβαζω πως οι προσφορες ισχυουν για 9 μηνες απο την υποβολη τους. Ωραια ως εδω. Στις 20/3 αποσφραγιζονται οι προσφορες και ξεκιναει η διαδικασια επιλογης. Αν η μια απο αυτες ειναι ασυναγωνιστη (πχ Ερμωνασα) , θα πρεπει να περιμενουμε 9 μηνες για την εναρξη των εργασιων; Ή απλα με το περας των 9 μηνων παυουν να ισχυουν οι προσφορες; Ειχαμε διαβασει πως παμε για ξεκινημα εντος Ιουνιου με το καλο. Τι ισχυει τελικα με αυτο το 9μηνο που αναφερει το εγγραφο;... Συνέχεια
Αν ξερει καποιος ας απαντησει

ioannis64AEK - 12/2/2019 11:35

φίλε είναι τυπικό. Αν για οποιοδήποτε λόγο συμβεί κάτι και δεν προχωρήσει ο διαγωνισμός, ο κύκλος ζωής των προσφορών είναι 9 μήνες. Μετά πρέπει να υποβληθούν νέες. Αυτό γίνεται για ευνόητους λόγους. Οι τιμές αλλάζουν, τα υλικά, τα εργατικά, δεν μπορεί μια προσφορά να είναι ίδια επ' άπειρον. Ο λόγος που μπορεί να μην προχωρήσει ένας διαγωνισμός είναι όλες οι προσφορές να είναι πολύ υψηλές και ασύμφορες. Εδώ όμως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Νομίζω πως η Δικέφαλος τα έχει... Συνέχεια προβλέψει όλα.

pontios1979 - 12/2/2019 09:48

Ζω για το πρώτο ματς στο Ναό. Δεν λέω τίποτε άλλο. Για όσους έχουμε ζήσει και το παλιό γήπεδο πιστεύω θα είναι διπλή η συγκίνηση.

Όλοι στο ναό έχουν για Θεό, τον δικεφαλο

corfaek - 12/2/2019 08:37

Λοιπόν, σχετικά με την υπογειοποίηση: η ομάδα θέλει 1 σεντερ μπακ, δυο εξτρεμ κλπ κλπ...τ' ακούει η διοίκηση; χαχαχα

Aekmiazoi - 12/2/2019 07:55

όλο και πιο κοντά στο όνειρο .....!!!!!!!!!!!

vangelisaek - 12/2/2019 03:05

Όλα πάνε προγραμματισμένα......μέχρι τις 20/3/2019 θα έχουμε ανάδοχο!!!

AngG - 12/2/2019 01:00

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε δεκατέσσερις (14) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Οι προσφορές θα ανοιχτούν 20 Μαρτίου (ισχύουν για 9 μήνες από την υποβολή 14/3). Αυτό σημαίνει ότι ΑΝ όλα πάνε καλά (δηλαδή κατάλληλη οικονομική προσφορά από φερέγγυο μειοδότη και καμμία ένσταση) και με δεδομένο ότι γενικα παιρνούν 3-6 μήνες από το άνοιγμα των προσφορών μέχρι την ανάδειξη και υπογραφή σύμβασης, ο συντομότερος μήνας περάτωσης... Συνέχεια είναι Αυγουστος του 2020 στην καλύτερη των περιπτώσεων, χωρίς να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέρι το καλοκαίρι. Το πιο ιδανικό σενάριο λοιπόν είναι πολύ καλό, αλλά εδώ είναι Ελλάδα ...

casper21 - 11/2/2019 23:44

Με τον τίτλο "στον αέρα" νόμιζα ότι το αντίθετο συνέβαινε..

ΕΠΟΜΕΝΟ