0 ΣΧΟΛΙΑ

Κρεμαστινός: Η ΚΥΠ είχε προτείνει στον Ανδρέα την εκτέλεση του Κουρή (VIDEO)

Αποκαλύψεις από τον φίλο και γιατρό του Ανδρέα Παπανδρέου για την πορεία και τη ζωή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την περίοδο που κυβερνούσε την χώρα. Ο γιατρός και πολιτικός που υπήρξε στενός φίλος του ιδρυτή και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ φιλοξενήθηκε στο Κανάλι της Βουλής σε μια εκπομπή-αφιέρωμα.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αποκάλυψε την προσπάθεια του Αντρέα Παπανδρέου να διασώσει την Γιουγκοσλαβία και την επιμονή της Κυβέρνησης Κλίντον να στηρίξει την Τουρκία και όχι τη διάσωση της γειτονικής χώρας.

Μίλησε για τα νομοσχέδια για την υγεία και την παιδεία. Το μεν πρώτο, παρότι ήταν έτοιμο και αποφασισμένο, δεν προχώρησε μετά το θάνατο του Α.Παπανδρέου ενώ το δεύτερο δεν προχώρησε λόγω πιέσεων από οργανωμένα συμφέροντα.

Ο κ.Κρεμαστινός αποκάλυψε ότι πασίγνωστο σύμβολο της Αριστεράς είχε προτείνει τον Παπανδρέου να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα αριστοκρατίας τονίζοντας του ότι ο ελληνικός λαός αρνείται να μπει στο σωστό δρόμο.

Μίλησε για τη σχέση αμοιβαίου σεβασμού που είχε ο Παπανδρέου με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και τη "σκοτεινή" όπως την χαρακτήρισε περίοδο του Ωνασίου. Ο Κρεμαστινός τόνισε ότι η κατάσταση του Παπανδρέου δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από κάθε πλευρά ενώ αποκάλυψε πως στο τέλος τον είχαν αφήσει όλοι μόνο.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη του πρώην υπουργού πως ο τότε διοικητής της ΚΥΠ είχε προτείνει τον Παπανδρέου την εκτέλεση του Γιώργου Κουρή την εποχή που δημοσίευε προσωπικές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη. Σύμφωνα με τον κ.Κρεμαστινό ο Κουρής εκδικούταν έτσι το ΠΑΣΟΚ που δεν του είχε δώσει ένα τεράστιο ποσό το οποίο ζητούσε.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου, τη σχέση του Ανδρέα με την Αριστέρα και τα σχέδια του να φέρει τα Αραβικά κεφάλαια στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πορείας του άλλαξε απόψεις ενώ αποκάλυψε άγνωστες πτυχές για τις μάχες που έδωσε για τη ζωή του αλλά και πως αντιμετωπίστηκε όταν πλέον είχε παραιτηθεί.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ