0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήνεται ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής που ήταν δεμένος χειροπόδαρα

Οι Αρχές του Μπαχρέιν είχαν συλλάβει τον Χακίμ αλ-Αραϊμπίι, λόγω πολιτικών δραστηριοτήτων του αδελφού του

Ο γενικός εισαγγελέας της Ταϊλάνδης απέρριψε το αίτημα του Μπαχρέιν για έκδοση του Χακίμ αλ-Αραϊμπίι και έτσι ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στη Μελβούρνη, όπου αγωνίζεται σε ομάδα ημιεπαγγελματικής κατηγορίας.

Το Μπαχρέιν ήθελε την έκδοση του Χακίμ αλ-Αραϊμπίι, πρώην διεθνής με την Εθνική Μπαχρέιν, επειδή πιστεύει ότι είχε παίξει σημαντικό ρόλο στις διαμαρτυρίες, οι οποίες είχαν ξεσπάσει στη χώρα στο πλαίσιο της αραβικής άνοιξης το 2011, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει και έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία.

Το 2012 οι Αρχές του Μπαχρέιν είχαν συλλάβει τον Χακίμ αλ-Αραϊμπίι, ο οποίος υποστηρίζει ότι βασανίστηκε. Οι Αρχές του Μπαχρέιν είχαν προχωρήσει στη σύλληψή του, λόγω των πολιτικών δραστηριοτήτων του αδελφού του, ωστόσο η αστυνομία τον κατηγορεί για βανδαλισμό αστυνομικού τμήματος, ενώ ο ίδιος λέει ότι την ώρα που οι Αρχές ισχυρίζονται πως εκείνος κατέστρεφε το αστυνομικό τμήμα, έπαιζε ποδόσφαιρο και μάλιστα σε αγώνα που είχε τηλεοπτική κάλυψη.

Το 2014 ο Χακίμ αλ-Αραϊμπίι κατάφερε να αποδράσει και τρία χρόνια μετά, η Αυστραλία τού έδωσε πολιτικό άσυλο και την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο στην Πάσκο Βάλε της Μελβούρνης.

Τον Νοέμβριο του 2017 αποφάσισε να πάει διακοπές με την σύζυγό του στην Ταϊλάνδη. Εκεί, οι Αρχές τον συνέλαβαν με ένταλμα της Ιντερπόλ. Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, ο αλ-Αραϊμπί ζει με τον εφιάλτη της έκδοσής του στο Μπαχρέιν, καθώς επισημαίνει πως αν επιστρέψει, θα βασανιστεί.

Στην τελευταία δίκη, οι Ταϊλανδοί έδωσαν 60 ημέρες προθεσμία στον παίκτη και το νομικό του επιτελείο για να προετοιμαστούν ενόψει του επόμενου δικαστηρίου. Εντέλει, τέλος καλό, όλα καλά, αφού το δικαστήριο της Μπανγκόνγκ υιοθέτησε την εισήγηση του γενικού εισαγγελέα της χώρας και απέρριψε το αίτημα του Μπαχρέιν, ανοίγοντας, επιτέλους, την πόρτα της ελευθερίας στον αλ-Αραϊμπί.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ