108 ΣΧΟΛΙΑ

Ανδριόπουλος: Η Αγιά Σοφιά θα είναι 31.000 θέσεων

Ο επικεφαλής του project της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ αποκαλύπτει την οριστική χωρητικότητα

31.000 θέσεις! Αυτή  θα είναι η χωρητικότητα του ναού της ΑΕΚ, της «Αγιάς-Σοφιάς»! Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής του project της κατασκευής του γηπέδου της Ένωσης Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή των Ντέμη Νικολαΐδη και Αλέξη Σπυρόπουλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 και ανέλυσε τα πάντα για το μεγάλο όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την χωρητικότητα της «Αγια-Σοφιάς»: «Το γήπεδο μπορεί να γίνει και μικρότερο και μεγαλύτερο από τις 30.000 θέσεις, αυτό το καθορίζουν ζητήματα εμπορικά, όπως η ζήτηση που έχει η ΑΕΚ ως σύλλογος, το μέγεθος του οικοπέδου της, τι απαιτεί η UEFA για τα γήπεδα τεσσάρων αστέρων. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο λοιπόν είπαμε αρχικά για 33.000 θέσεις, στη συνέχεια επειδή είναι στενό το οικόπεδο πήγαμε στις 32.000 και τελικά αυτό που είναι οριστικό και θα υλοποιηθεί είναι γήπεδο χωρητικότητας 31.000 θέσεων.

Προκειμένου να κάνουμε το χατίρι του Δήμου, η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία να κατεβάσει το στέγαστρο κατά δύο μέτρα, κόβοντας έτσι 1.000 θέσεις από το γήπεδο, ώστε να διευκολύνει την κατάσταση. Ήταν μια σημαντική κίνηση από την πλευρά μας, αλλά τελικά δεν εκτιμήθηκε από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Τα χρήματα προκειμένου να ξεκινήσει αυτό το έργο, για την πρώτη φάση του δηλαδή, υπάρχουν στα ταμεία της Δικέφαλος ΑΕ και έχω πειστεί ότι οι μέτοχοι έχουν διάθεση χρηματοδότησης και για τις υπόλοιπες».

Για ποιον λόγο ο Δήμος δεν ήθελε το έργο: «Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος πρέπει να συμφιλιωθεί με αυτό το έργο. Μέχρι τώρα έχουμε “αποτύχει” να τους πείσουμε σε αυτό γιατί ο Δήμος εξακολουθεί να τηρεί την προεκλογική του στάση. Ως ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να τους πάρουμε μαζί. Ακόμη κι αν ξεκινήσει το έργο και ο Δήμος δεν αλλάξει στάση θα υπάρξουν δυσκολίες. Ο δήμαρχος σίγουρα δεν έχει πειστεί ακόμη για το έργο».

Για τους λόγους της στάσης του Βασιλόπουλου: «Αυτές οι ιστορίες με τα δέντρα και τα πεζοδρόμια έχουν τελειώσει. Από τις συναντήσεις μου με τον δήμαρχο πιστεύω ότι εγκλωβίστηκε ως πολιτικός στην άποψή του για το γήπεδο κι όταν στέρεψαν τα επιχειρήματα δεν έκανε το μεγάλο βήμα για να πει ότι “εγώ ήμουν διαφορετικός, όμως πλέον κοιτάζω τι θα κερδίσει ο δήμος απ’αυτό. Όλος ο δήμος της Φιλαδέλφειας θα έχει οφέλη. Η κοινή λογική λέει ότι ο δήμος δεν έχει επιχειρήματα για να είναι απέναντι. Πρέπει να πει ότι “θα κάνω ότι καλύτερο για να ευνοήσω τον δήμο μου”».

Για την υπογειοποίηση: «Η υπογειοποίηση είναι ένα παλιό έργο που λόγου κόστους δεν υλοποιήθηκε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα έπρεπε οι πολίτες να το απαιτούν διαχρονικά. Πλέον η υπογειοποίηση είναι προϋπόθεση για να κατασκευαστεί το γήπεδο. Έτσι είναι ο σχεδιασμός για την λειτουργία του γηπέδου. Είναι έργο που θα υλοποιηθεί το 2018. Η υψομετρική μελέτη υπεγράφη απ’ το Υπουργείο Υποδομών. Η διαδικασία της υπογειοποίησης απαιτεί άλλες μεθόδους, αλλά τα δύο έργα θα συναντηθούν».

Για το πότε ξεκινούν τα έργα: «Σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς αυτό. Βρισκόμαστε σε διαδικασία έκδοσης της άδειας. Ξέρετε όμως ότι οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, κάνουμε τα πάντα για να βγει το συντομότερο αλλά δεν μπορώ να σας πω μέρα».

Για την χρηματοδότηση και το σενάριο να υπάρξουν νέες προσφυγές: «Με το που θα βγει η άδεια ξεκινάει η πρώτη εργολαβία και η πρώτη φάση του έργου. Τα κεφάλαια που χρειάζονται για τις πρώτες φάσεις τα έχει η Δικέφαλος. Με το που θα βγει η άδεια, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να την προσβάλει στο ΣτΕ εντός 60 ημερών. Βέβαια, το γεγονός ότι προβλήθηκε κάποτε ο νόμος και ότι το ΣτΕ τότε εξέτασε και την ουσία του έργου αποτελεί αυτόματα μια ασπίδα. Αυτή την στιγμή πιστεύουμε πως το να προσβάλει κανείς την άδεια έχει λίγες πιθανότητες να πετύχει. Όταν κάνει κάποιος ασφαλιστικά μέτρα το έργο εξελίσσεται μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου. Αν το δικαστήριο πει ότι πρέπει να διακοπούν τα έργα μέχρι την εκδίκαση τότε θα σταματήσουν για 3-4 εβδομάδες, αφού οι εκδικάσεις αυτών των υποθέσεων γίνονται σχετικά γρήγορα».

Για τις θέσεις: «Με τον Νικολαΐδη είχαμε συνάντηση το 2007 και μου έλεγε το όραμά του για ένα γήπεδο 60.000 θέσεων και χαιρόμουν που ένας Έλληνας θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο ισπανικών προδιαγραφών. Τότε του είχε πει ότι δεν είναι εφικτό. Εδώ είναι μια άλλη πραγματικότητα. Το γήπεδο θα μπορούσε να γίνει και μικρότερο και περισσότερο από 30.000. Υπάρχουν διάφορα ζητήματα που καθορίζουν το μέγεθος. Το οικόπεδο, η εμπορικότητα, η UEFA. Το οριστικό είναι 31.000 θέσεις και κάναμε το χατίρι του δήμου κατεβάζοντας το στέγαστρο δύο μέτρα με αποτέλεσμα να “κοπούν” 1.000 θέσεις. Ήταν μια ένδειξη καλής θελήσεως. Ο δήμος το ζητούσε αλλά μετά δεν το εκτίμησε».

Για την διάρκεια και την χρηματοδότηση: «Τα χρήματα για να ξεκινήσει το έργο υπάρχουν στην Δικέφαλος. Εγώ έχω πειστεί ότι οι μέτοχοι έχουν όλη την διάθεση της χρηματοδότησης του έργου. Το βήμα της έκδοσης της οικοδομικής άδειας δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Δεν τελειώσαμε στην υψομετρική μελέτη. Τώρα έχουμε μια νέα διαδικασία μπροστά μας. Το έργο τεχνικά υπολογίζεται πως μπορεί να χτιστεί μεταξύ 20-24 μηνών. Έχει τύχει περίπτωση δίμηνης καθυστέρησης σε αυτό το έργο για ένα χαρτί επειδή ο υπάλληλος του υπουργείου είχε αρρωστήσει και ήταν ο μόνος που έκανε αυτή την δουλειά».

Για το εάν υπάρχει πρόγραμμα συμμετοχής εθελοντών στο έργο: «Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά. Έχω διακρίνει το πάθος των ΑΕΚτσήδων για το γήπεδο. Υπάρχουν σκέψεις για να υπάρξουν ομάδες εθελοντών, που μπορούν να βοηθήσουν».

Για τις πηγές χρηματοδότησης: «Σε όλα αυτά τα μεγάλα έργα υπάρχουν πολλές πηγές χρηματοδότησης. Το γήπεδο της Μπιλμπάο κόστισε 213 εκατ. ευρώ και τους πήρε 10 χρόνια για να το σχεδιάσουν. Στο Μπιλμπάο χρηματοδότησε ο δήμος, η περιφέρεια, το κράτος, η Ευρώπη, τράπεζες και leasing. Η ΑΕΚ εξετάζει όλες τις πηγές».

Για το εάν υπάρχει πρόβλεψη για μελλοντική επέκταση: «Η ΑΕΚ έφτυσε αίμα για να πάρει 2.5 στρέμματα έξτρα και να μην κάνει γήπεδο 20.000. Τα δύο στρέμματα για γεωμετρικούς λόγους το έκαναν 32.000 και τελικά… 31.000. Αν κάποτε σε 40-50 ή 60 χρόνια από σήμερα για παράδειγμα υπάρξει ζήτημα, θα μιλάμε για μεταστέγαση της ΑΕΚ, θα πάει σε άλλο οικόπεδο επειδή δεν θα χωράει».

Για τα σκουπίδια: «Είναι ένα σοβαρό θέμα. Έχω πει ότι αφού βγει η άδεια θα ξεκινήσει το πρότζεκτ. Το καλοκαίρι του 2013 βρήκαμε ένα ασύλληπτο κουβάρι. Για να ξεμπερδέψει το αδειοδοτικό χρειάστηκαν 3.5χρόνια. Τα σκουπίδια είναι ένας χώρος 4 στρεμμάτων που εδώ και πολλά χρόνια –κι όχι απ’ την τωρινή δημοτική αρχή- έχει καταληφθεί παράνομα και υπάρχει απόφαση απομάκρυνσης. Ξέρω ότι και η προηγούμενη και η νυν δημοτική αρχή ψάχνουν χώρο να πάνε αλλού κι αναγκαστικά με την έναρξη των έργων θα πρέπει να το κάνουν γιατί το επιβάλει ο νόμος. Εμάς η ύπαρξη των σκουπιδιών στο ξεκίνημα του έργου μας δημιουργεί σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Κοιτάμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε αλλά πρέπει άμεσα να φύγουν από εκεί. Αυτοί που φώναζαν για τα 2.5 στρέμματα που δόθηκαν έξτρα στην ΑΕΚ, θα έπρεπε να είναι στα κάγκελα για αυτά που συμβαίνουν στο άλσος με τα σκουπίδια.

Αν ο δήμος ήταν μαζί μας θα είχαμε γλιτώσει χρόνο. Αυτά τα 3.5 χρόνια τα έχουμε δει όλα. Εκλογικές αναμετρήσεις, αλλαγή υπουργών….. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ξεκινήσαμε βλέποντας άλλη σύνθεση σε Περιφέρεια και Κυβέρνηση και μετά αντιμετωπίσαμε την φάση της ενημέρωσης των νέων προσώπων. Οι παράγοντες καθυστερήσεων ήταν πάρα πολλοί. Συγκεκριμένοι άνθρωποι από την ευρύτερη οικογένεια της ΑΕΚ έκαναν ζημιά στο γήπεδο, άλλοι ακούσια κι άλλοι εκούσια. Ήταν πολύ λυπηρό και με σόκαρε αυτό».


Για το θέμα της ιδιοκτησίας του γηπέδου: «Η ιδιοκτησία της γης των 29.2 στρεμμάτων, όσο υφίσταται το ερασιτεχνικό σωματείο θα ισχύει. Αν ποτέ διαλυθεί το ερασιτεχνικό σωματείο τότε δεν θα ισχύει. Το ερασιτεχνικό σωματείο έχει αυτή την έκταση και έχει και την υπεριδιοκτησία του έργου. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Το ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να μεταβιβάσει μπορεί να παραχωρήσει. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα παίζει εκεί πληρώνοντας μίσθωμα».

Για τα χρήματα που έδωσε ο κόσμος μέσω των διαρκείας για το γήπεδο:
«Όσοι είχαμε οι έχουμε διαρκείας έχουμε πάρει μετοχικό ποσοστό στη Δικέφαλος. Η εταιρία έχει κάνει σοβαρά μελετητικά έξοδα».

Για την δημιουργία ενός γηπέδου χωρίς εμπορικούς χώρους: «Τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι δύσκολο να αποσβεστούν οπότε στηρίζονται στην αγάπη του κόσμου. Το γήπεδο χωρίς εμπορικούς χώρους δεν έχει από πουθενά έσοδα εκτός από το αθλητικό κομμάτι. Σε ένα θεωρητικό κόσμο αν οι οπαδοί της ΑΕΚ προπλήρωναν 31.000 διαρκείας για 7 χρόνια θα μπορούσε η ΑΕΚ να πληρώσει όλο το έργο. Κάτι αντίστοιχο είχαμε κάνει και με τα διαρκείας του Ολυμπιακού με την Eurobank για το Καραϊσκάκη».

Για το εάν θα γίνει νέα προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα με τη δημοτική Αρχή: «Θα κάνουμε μια προσπάθεια ξανά με τον δήμο για να λύσουμε όλα αυτά τα πρακτικά θέματα. Δεν μπορεί να μη γίνει….».

Για τις άλλες χρήσεις του γηπέδου: «Είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά υπάρχουν σκέψεις. Τους διαθέσιμους χώρους μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε για την στέγαση άλλων τμημάτων πχ. το πινγκ πονγκ και την πυγμαχία. Τα γήπεδα είναι όμορφα όταν έχουν ζωή. Οι μέρες είναι 365 και πρέπει να δημιουργήσουμε αφορμές για ζωή. Οι συναυλίες έρχονται σε κόντρα με το ποδόσφαιρο. Έχουν έξοδα, μπορείς να τις κάνεις μόνο το καλοκαίρι και το χορτάρι θέλει συντήρηση. Στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχουμε τέτοια πρόβλεψη».

Για τις λεπτομέρειες του έργου: «Είναι πάνω από 21 οι θύρες και τις ορίζει η πυροσβεστική. Είναι θέματα ασφαλείας αυτά. Το κάτω διάζωμα αν θυμάμαι καλά θα χωράει 16.000 και το πάνω 15. Για τα καθίσματα, στα περισσότερα γήπεδα όταν σηκωθείς δεν μπορείς να περάσεις. Τα καρεκλάκια θα είναι άνετα καρεκλάκια γηπέδου. Έχουμε προβλέψει να έχουν αρκετή απόσταση από την συνηθισμένη που έχουμε στην Ελλάδα. Θα υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καθισμάτων. 180 θα είναι οι υπόγειες θέσεις πάρκινγκ. Εκεί θα έχουμε και όλη την διαχείριση των ομάδων, των επισήμων, της πυροσβεστικής και των απορριμμάτων. Αυτά είναι πολύ σημαντικά.

Έγιναν συζητήσεις για τις θέσεις πάρκινγκ. Οι 180 είναι πολλές! Θα έπρεπε να έχει 0. Στα 500 μέτρα έχουμε τον σταθμό της γραμμής Πειραιάς-Κηφισιά. Η γραμμή U φτάνει στο γήπεδο της ΑΕΚ. Αν γίνει λοιπόν ένα σωστό πλάνο θα έχουμε δύο Μέσα σταθερής τροχιάς που θα οδηγούν στο γήπεδο. Το γήπεδο της Μπιλμπάο έχει μηδενικές θέσεις στάθμευσης για 53.000 θεατές. Θα ήταν παράλογο να έφτιαχνε κανείς 500-1000 θέσεις πάρκινγκ. Παρακινείς τον πολίτη να πάρει το αυτοκίνητό του και να “διαλύσει” την πόλη. Η Αθήνα είναι μία πόλη που εκμοντερνίζονται τα Μέσα».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
romanity - 17/6/2017 12:41

Παιδιά ψυχραιμία η Γιουβέντους έχει γήπεδο 41.000 θέσεων, ποιο είναι το πρόβλημα να έχει η ομάδα μας 31.000; Όποιος θέλει τεχνικές λεπτομέρειες ας μπει στο http://www.dikefalos1924.gr/ να κατεβάσει τα σχέδια του γηπέδου και την τεχνική έκθεση. Περιττό να πω ότι για να φτιάξεις μεγαλύτερο γήπεδο θέλεις και περισσότερα χρήματα... Το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι το καλύτερο που έχει παρουσιαστεί και πρέπει να ανάβουμε κεριά για αυτούς που το υλοποιούν. Μιλάω ως μηχανικός και αεκτζής.

aek_cy14 - 17/6/2017 15:40

Επίσης φίλε θα μου επιτρέψεις και εγώ να παραθέσω το λινκ για την απόφαση του ΣτΕ, εάν ενδιαφέρει κάποιον. Ακόμα, επειδή έτυχε να ακούσω την συνέντευξη του κ Ανδριόπουλου στο σύνολό της, ανέφερε πως το ΣτΕ σε αυτήν την απόφαση δεν άγγιξε μόνο τον νόμο, αλλά και άλλα θέματα σχετικά με το γήπεδο όπως η πολεοδομία και το περιβάλλον. Για αυτό είναι πολύ δύσκολο όπως ανέφερε να πετύχει μια άλλη προσφυγή για την οικοδομική άδεια κτλπ, ειδικά εφόσον έγιναν όλα νομότυπα.... Συνέχεια

http://www.aek365.com/a-401813/ta-basika-shmeia-tou-skeptikou-th-apofash-tou-ste.htm

Doctor45 - 17/6/2017 13:05

Η Γιούβεντους φίλε μου ειναι ειδική περίπτωση. Ειναι η δημοφιλέστερη ομάδα στην Ιταλία αλλα στο ίδιο το Τορίνο ( που δεν ειναι και τεράστια πόλη ) ειναι σχεδόν στα ίδια με την τορινο ( παλιότερα ήταν και πίσω απο τους Γκράναντα) .

Βέβαια ο αντίλογος ειναι ότι και η ΑΕΚ αν και 3 η σε δημοτικότητα στην Ελλάδα , δεν ειναι σίγουρος για τον αριθμό φιλάθλων στην Αθήνα . Αυτοί που κάνουν τα σχέδια γενικα τα υπολογίζουν αυτά . Για... Συνέχεια εμάς πάντως νομίζω ότι ο ανώτερος πήχυς δεν ειναι πάνω απο 40ρι για ποδόσφαιρο και κανα 10ρι για μπάσκετ . Πρακτικά οι τακτικοί πελάτες ειναι 10-15 χιλ. Βέβαια ια κανένα ντέρμπι , κρίσιμο ευρωπαϊκό κλπ μπορείς να πιάσεις 1 φορά στο τόσο και 60. Όποτε μια χαρά ειναι το 30-35.

stevepyr - 17/6/2017 15:25

Ουτε καν 31.100;;;;

Θα περιστρεφεται τελικα;;;

Η οροφη κάθε ποτε θα κλεινει;;;

Το χορταρι θα κουρευεται μονο του;;;;

ΑΕΚ365 δωσε μας υπευθυνες απαντησεις πριν αρχισει καποιος τη μιρλα!!!!... Συνέχεια
ΑΕΚΑΡΑ-ΣΥΡΟΣ

krou30 - 17/6/2017 15:10

Σε λιγο θα βγει 28000 για τα χατίρια του Βασιλοπουλου

DAAOX - 17/6/2017 00:21

Παίδες μόλις με το καλό γίνει το γήπεδο ξεχάστε διαρκείας 150 και 200 ευρώ. Οι τιμές θα ξεκινούν 300 με 350.

NikosGeorgeas - 17/6/2017 14:59

Επαρχία, μισθός 492,61€, όλα τα χρόνια διαρκείας. Είτε 100 είτε 400€, θα κάνω 460χμ για την αρρώστεια.

Doctor45 - 17/6/2017 11:08

Έτσι ακριβώς. Ρωτήστε κανένα γάβρο για να πάρετε καμία ιδέα απο τιμές διαρκείας εισιτηρίων.

Βασικα έτος ειναι και ο λόγος που το τηγάνι στην πλειονότητα των αγώνων ειναι άδειο .

Νόμος προσφοράς ζήτησης .

Όσο μειώνεται η προσφορά (θέσεις ) ενώ η ζήτηση ειναι τουλαχιστον ίδια η και μεγαλυτερη ( καινούριο γήπεδο ) τοσο ακριβότερα θα ειναι και τα εισιτήρια.... Συνέχεια
Αυτο ειναι ενα απο τα μειονεκτήματα που είχε συζητηθεί και παλιότερα στο σάιτ για νέα φιλαδελεφεια και χωρητικότητα . Και ο αριθμός των διαρκείας που θα εκδίδονται θα ειναι μικρότερος

METALLICA21 - 17/6/2017 10:14

Ισως σε αλλες εποχες να ισχυε αυτο που λες. Και στο τηγανι τα διαρκειας δεν ειναι τοσο ακριβα. Με 330 παιρνεις στο υψος της περιοχης. Στα πεταλα και στα κορνερ οι τιμες ειναι 180-250€. Αν εκτοξευθουν οι τιμες στα υψη τοτε θα ειναι χαμηλη η ζητηση. Για ενα μεγαλο διαστημα η ομαδα θα χρειαζεται μεγαλη προσελευση κοσμου για να καλυψει τα εξοδα. Βεβαια ο,τι και να λεμε τωρα ειναι θεωριες. Δε μενει παρα να περιμενουμε να ερθει η ωρα που θα μπουμε σπιτι μας και θα δουμε τι θα αποφασισουν για τις τιμες

NikosGeorgeas - 17/6/2017 14:54

Το ιδανικό! Ποτέ το γήπεδο άδειο! Μπαλάρα γκολ και θέαμα όπως παλιά! ΑΕΚΑΡΑ μου...

Gipedo_stin_N_F - 16/6/2017 20:21

Κ. Ανδριοπουλε η αλήθεια είναι ότι σας ειχα παρεξήγηση σε φάση ότι δεν κάνατε ότι περνάει από το χέρι σας για να πιεσετε να εκδοθεί η οικοδομικη άδεια αλλά τελικά με διαψευσατε και μπραβο σας για ότι κάνατε και ότι θα κάνετε για την ανεργεση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ.....

thanasis_21 - 17/6/2017 14:48

Ωρεα τάπες και η σημασία έχει να αρχίσουν τα έργα

whereeaglesdare21 - 16/6/2017 21:10

Επειδή θυμόμαστε τα γραφόμενά σου εδώ και 3 χρόνια,δεν είχες καταφερθεί μόνο ενάντια στον Ανδριόπουλο..... αλλά κι αυτός ο άνθρωπος είναι ο τελευταίος που μπορεί κάποιος να καταφερθεί εναντίον του.....

johnnythefox - 16/6/2017 21:04

Μάλλον δεν θυμάσαι καλά τα λόγια του Μελισσανίδη. Είχε πει "Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα" και έτσι ακριβώς πορευτήκαμε. Απάντησε μου τώρα εσύ πότε στην Ελλάδα με νομιμότητα κινήθηκαν - όχι γρήγορα - αλλά με φυσιολογικούς χρονικούς ρυθμούς οι οποιεσδήποτε διαδικασίες για την επίτευξη στόχων!?!?

roussos_nikos - 17/6/2017 14:44

Σε sold out θα βαζουμε και πλαστικες καρεκλες ποσω απο τις εστιες.

nik1ntoysanaek - 17/6/2017 14:29

Αν ειναι σαν μια γεματη φιλαδελφεια οπως ηταν το παλιο καλα ειναι , αλλα αν μπορουσε να χωρεσει αλλες 2-3 χιλιαδες παλι καλα θα ηταν .

Koulinio21R - 17/6/2017 12:55

Αν πάρουμε παράδειγμα τον Ολυμπιακό που έχει γήπεδο 33 χιλιάδων και ουσιαστικά το γεμίζει στα ντέρμπι και σε κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια, καταλαβαίνουμε ότι η χωρητικότητα είναι μια χαρά και φτάνει και περισσεύει... Φτάνει πια με την γκρίνια...

imwizzard - 17/6/2017 12:54

Προς αεκ365 και καθε αλλο γνωστη. Τι γινεται με την ιδιοκτησια; Ποτε θα γινει η δικη; Τι κινδυνοι παιζουν;

vasilis_v - 17/6/2017 12:49

Όταν το δούμε ορθιο, κανείς δεν θα ασχολείται αν είναι 32, 31 ή 30 χιλιάδες θέσεις...

nt1969 - 17/6/2017 12:12

Θα ειναι μικρο για 2-3 αγωνες το χρονο, θα ειναι αρκετα μεγαλο για 5-6 αγωνες το χρονο και θα ειναι ιδανικο για ολους τους υπολοιπους. Πανω απο ολα ομως θα ειναι γηπεδαρα γιατι θα ειναι καταδικο μας, θα ειναι γηπεδαρα γιατι θα βρισκεται ακριβως εκει που ηταν το παλιο , θα ειναι γηπεδαρα γιατι παλι θα πρεπει να περνουν και να περνουν δραμαμινες απο τη Δεκελειας και θα ειναι γηπεδαρα γιατι εκει θα πανηγυρισουμε ξανα και ξανα !!! Τελος η γκρινια αδερφια !!! Ας γεμιζουμε με 31 χιλιαδες , ας... Συνέχεια φωναζουμε για 41 χιλιαδες και ας κανουμε οτι μπορουμε για να μας νιωθουν 51 χιλιαδες!!!

xotic - 17/6/2017 12:10

Δεν μπορει ενα γηπεδο να φτιαχτει με βαση 2 παιχνιδια.και μη σκεφτεστε την αρχη του νεου γηπεδου που θα πηγαινει ο κοσμος.ο μεσος ορος της ΑΕΚ συνηθως ειναι γυρω στις 12.000.οποτε αν ειναι πολυ μεγαλο θα ειναι αδειο.οι 31 χιλιαδες ειναι μια χαρα.το πιο ωραιο γηπεδο θα εχουμε.οσοι μιλατε για 40 και 50 χιλιαδεςσκεφτεστε 2-3 αγωνες.με αυτη τη λογικη το γηπεδο θα εχει πιο ακριβη συντηρηση και δεν θα βγαινει.

TrelosAektzhs - 17/6/2017 11:17

Στην αρχή γκρίνια επειδή δεν γίνεται γήπεδο ! Μετα λένε οτι θα γίνει ! Παλι όμως γκρίνια επειδή αντί για 33.000 θα ειναι 31.000! Αντί να κάνετε τον σταυρό σας που μπήκαν ολα σε μια σειρά και κατα 99% ξεκινάμε ολο γκρίνια ... Να μπω στον ναο και τι στον κόσμο (20 χρονων)

TrelosAektzhs - 17/6/2017 11:16

Στην αρχή γκρίνια επειδή δεν γίνεται γήπεδο ! Μετα λένε οτι θα γίνει ! Παλι όμως γκρίνια επειδή αντί για 33.000 θα ειναι 31.000! Αντί να κάνετε τον σταυρό σας που μπήκαν ολα σε μια σειρά και κατα 99% ξεκινάμε ολο γκρίνια ... Να μπω στον ναο και τι στον κόσμο (20 χρονων)

Gipedo_stin_N_F - 17/6/2017 10:52

Βάλτε της μπουλντοζες από τώρα να ζεσταθουνε...... Θα υπάρχουν πολλοί εθελοντές.......

ScoccoMan - 17/6/2017 10:37

Μια χαρά είναι 30.999 (γιατί η μια θέση είναι δική μου ) στην Ελλάδα της κρίσης δε χρειάζεται μεγαλύτερο . Μόνο σε 5-6 ματς το χρόνο ίσως να ήθελες μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλά δεν μπορείς να κανεις 40αρια και 45αρια γήπεδα και να φαίνονται άδεια σε πολλά ματς . Καλύτερα 31 και Τίγκα

costis_aek - 17/6/2017 10:37

αν σηκωθουν όλοι οι οπαδοί του πληκτρολογιου και του καναπε για να ερθουν , όντως ειναι μικρο.. Αλλά επιεδη οι περισσότεροι θα έρθουν ένα δυο φορές για τις selfies και μετά θα συνεχίζουν τη μουρμούρα από το σπίτι σε κανα 2 χρόνια θα δείτε οτι θα είναι ενταξει.. άλλωστε το θέμα είναι να γεμίζει και με τριτοτεταρτες ομάδες.. στα ντερμπι και στα ευρωπαϊκά όλοι εκεί θα είμαστε.. το θέμα είναι να ειμαστε εκει και με τους Παναιτωλικούς και τους Λεβαδιακούς..

fotografos - 16/6/2017 22:40

Δυστυχως ειναι μικρο.Θελαμε 40 με 45 χιλιαδες οσα γεμιζε το παλιο δεκαετια 70 και 80.Ας ειναι ομως.Αναμενουμε μπουλντοζες.Αντε τελειωνετε

jimakos_gr19 - 17/6/2017 01:57

Δεν ξέρω τι κάνουν με την υπογειοποίηση. Εγώ ξέρω πως πηγα στο Παρκ ντε Πρενς της Παρι σεν Ζερμαίν (50.000) και έπαθα σοκ. ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ περιφερειακός του παρισιού περνάει κάτω απο το γήπεδο. Σαν να περναει η Αττική οδός και τα 2 ρεύματα ολοκληρη απο κάτω. Κι εδώ συζητάμε για 100 μέτρα υπογειοποίηση και το έχουμε κάνει Κυπριακό.

Δείτε εδώ να πάθετε : https://goo.gl/maps/bCYWJWNZ21w

dtsioux - 17/6/2017 13:01

Αδερφε εδω αντιμετωπισαμε Θεους και δαιμονες και τον βλαχοδημαρχο κοντρα,εκει ηταν ολοι μα ολοι υπερ του γηπεδου και βοηθουσαν οχι οπως εδω,παλι καλα να λεμε που μπηκαμε εστω και τωρα στην τελικη ευθεια.

g_papadimitrioy - 17/6/2017 09:09

Το παλιό γήπεδο πριν τη σκεπαστή χωρούσε ακριβώς 30.000 θεατές και με τη σκεπαστή το ρεκόρ ήταν 36.100 εισιτήρια στο Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο. 0-1 στις 7-10 -1979.

Θανάσης - 16/6/2017 23:51

Δεν μπορούσαμε να τα έχουμε όλα και το ξέραμε από την αρχή.Ή θα πηγαίναμε για 45ρι εκτός Φιλαδέλφειας ή για 30 κάτι στη Φιλαδέλφεια.Προτιμώ χίλιες φορές το δεύτερο.Καλώς το ήθελε τόσο η συντριπτική πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων όσο κι ο Μελισσανίδης.Καλύτερα θα είναι και πιο καυτή η ατμόσφαιρα.

aek_cy14 - 16/6/2017 23:04

Επειδή διαβάζω πολλά σχετικά με την χωρητικότητα και αν μπορεί να αυξηθεί κτλπ θα ήθελα να πω κάτι. Μην παρασύρεστε από κατασκευαστές με Windows XP που υπόσχονται γήπεδο στο παλιό οικόπεδο (χωρίς τα επιπλέον στρέμματα) 40.000 θέσεων, με αίθουσες για την Ερασιτεχνική, μουσείο, γραφεία και άλλα στην εκπληκτική τιμή των 45 εκατομμυρίων. Τα λεφτά δε, θα τα δανειστεί η ίδια η Ερασιτεχνική με τραπεζικό δανεισμό από ξένα funds.... Συνέχεια

Αν δείτε το καινούργιο γήπεδο της Ραπίντ, το Allianz Stadion, είναι κατασκευασμένο σε περιοχή κατοικήσιμη, παρόμοια με την Φιλαδέλφεια και σε παρόμοια έκταση. Η χωρητικότητά του είναι 28.000 θέσεις. Σε τέτοιο οικόπεδο με σύγχρονες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις το γήπεδο που θα γίνει θα είναι 30.000. Ο Ανδριόπουλος έχει πει πως η έκταση που έχουμε είναι το γεωμετρικό απόλυτο για ένα τέτοιο γήπεδο.

aekofron - 16/6/2017 23:42

Αδερφε πιστεύω οτι το οριο των 30000 ειναι ψυχολογικο. 30001 ας ειναι αλλα ολοι δεν θα θελαμε 29999...

aek_cy14 - 17/6/2017 00:03

Και εγώ το ίδιο πιστεύω. Τώρα έχει κλειδώσει περίπου στις 31,000, και αυτό έχει σημασία.

an0nymous - 16/6/2017 23:35

δεν χωράνε περισσότερα σ'αυτό το οικόπεδο φίλε.. τι να κάνουμε;; λες να γινόταν και να μην το έκαναν;; ..απλά δεν γίνεται!! ιδανικό θα ήταν 45 αλλά τι να κάνουμε.. για την Ελλάδα η αλήθεια ειναι τα 30000 είναι υπεραρκετά αφού μόνο στα ντέρμπι γεμίζουν τα γήπεδα.. στα υπόλοιπα νέκρα.


τώρα ο ναός πιστεύω τα πρώτα χρόνια ειδικά θα έχει μεγάλο μέσο όρο θεατών.. και στα ντέρμπι απλά θα... Συνέχεια παίζεις ξύλο για να βρεις εισιτήριο (ειδικά για ευρωπαικά παιχνίδια).

georaek - 17/6/2017 08:42

Το οτι κόψαμε 1000 θέσεις για να μη στεναχωρηθεί ο Αρούλης δεν μπορω να το χωνέψω .

georaek - 16/6/2017 22:46

μικροτερο κι απο το τηγανι δηλαδή :(

georaek - 17/6/2017 08:35

μάλλον κάνω λάθος δεν ειναι μικρότερο

nastafaris - 17/6/2017 08:32

Αδελφια καλημερα...........Εχω ζαλιστει απο τις κολωτουμπες............Μεχρι χθες δεν φτιαχναμε σαυτο το χωρο ΟΥΤΕ ΚΟΤΕΤΣΙ........Μετα , μας ειπαν για γηπεδο 18χιαδων θεσεων.....ΛΙγο αργοτερα μας ειπαν για 25νταρι και τελος.....Μολις διαβασαν πως η ΑΕΚ θα κανει γηπεδο 30αρι ΤΑ ΓΥΡΙΣΑΝ...........Την ΑΕΚ δεν την χωραει [εδω μπορω να συμφωνησω εν μερη], ΟΥΤΕ ΓΗΠΕΔΟ 50ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ..........Αυτος θα ειναι ο... Συνέχεια στοχος για το ...επομενο γηπεδο, γιατι το τριτο, θα εχει το μαρακανα για προθερμαντηριο........ΜΟΝΟ ΑΕΚΑΡΑ ΡΕΕΕΕΕ.......

monoenwsi21 - 17/6/2017 08:17

Για το μεγεθος της ΑΕΚ ειναι μικρο,και βεβαια. Αλλα ειναι δικο μας,ειναι στη Νεα Φιλαδελφεια,ειναι κλουβι και ειναι η εδρα μας, οπου πολλοι θα φτυνουν αιμα για να παρουν το χ και οι περισσοτεροι θα προσπαθουν να φανε οσο το δυνατον λιγοτερα.Πολλοι αλλοι θα χανουν πριν καν μπουν μεσα στον Ναο!!!!!!Η αυρα και η ατμοσφαιρα που υπαρχει εκει καλυπτει το μεγεθος.

chrisaek21 - 17/6/2017 04:28

Κάποιος που να ξέρει μπορεί να μου πει το γίνετε με την υπογειοποίηση.Αφού τα εργα πρέπει να πάνε μαζί δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια προκήρυξη κάποιος διαγωνισμός?

save_the_queen - 17/6/2017 02:20

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά βλέπω το γήπεδο να τελειώνει μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές!

Ευχομαι να βγω εντελώς λάθος!!!

Μόνο ΑΕΚ!!! Σε οποίο γήπεδο και αν παίζει!!!

Doctor45 - 16/6/2017 21:51

Μην κολλάτε στη χωρητικότητα . Σημασία έχει ότι ειναι πάνω απο 30000 για να ειναι 4 αστέρων . Αν ήταν μικρότερο θα ήταν επιπέδου Λάρισας . Τώρα 1-2 χιλ θέσεις παραπάνω δεν παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο .

Δυστυχώς ο πιστός κόσμος της ΑΕΚ ( δεν συζητάω για τον συνολικό αριθμό οπαδών ) που την ακολουθεί συστηματικά ειναι περιορισμένος. Όποτε για τα "μικρά" παιχνίδια μη σου πω ότι ειναι και μεγάλο . Για... Συνέχεια τα ντέρμπι και το ΟΑΚΑ να βάλεις ειναι μικρό .

Δυστυχώς ειμαστε πανηγυρτζηδες, αυτο λέει έμμεσα και ο Ανδριοπουλος , " η εμπορικότητα της ομάδας" κλπ. Βλεπουμε και στο μπάσκετ , μαζεύουμε λιγότερο κόσμο απο τον Άρη , που σαν δυναμική και συνολικό κόσμο δεν έχουμε καμία σύγκριση. Αν βέβαια παίζεται τελικός πρωταθλήματος θελουμε ενα Παναθηναϊκό στάδιο και δεν μας φτάνει .

Κόσμο έχουμε, κόσμο να κολοκύθες συστηματικά την ομάδα δέν έχουμε.


Ουσιαστικά η χωρητικότητα του γηπέδου παίχτηκε την εποχή του Ντέμη . Οι 60 χιλ ήταν βέβαια σαφώς υπερβολικό για Ελλάδα αλλα εμα 45-50ρι ήταν εφικτό, με μια βασική προϋπόθεση : το προϊόν ΑΕΚ να μην απευθύνεται αποκλειστικά στους τρελαμένους ποδοσφαιρόφιλους αλλα να γίνει μόδα ( βοηθούσε τότε και η συγκυρία με το ευρωπαϊκό) όπως ειναι στην Ευρώπη ο αθλητισμός . Ο Ντέμης απευθύνονταν σε άλλο κόσμο και αε άλλο κόσμο απευθύνεται ο Μελισσανίδης , δηλαδή στον σκληρό αεκτζηδικο πυρήνα. Θυμάμαι τότε τις κόντρες στα σάιτ , που οι μεν ονειρεύονταν ενα κλουβί-καμίνι, ενώ οι δε έναν πολυχώρο .

Απο τη στιγμή που επικράτησε η άποψη για γήπεδο -καμίνι το να ψειριζουμε την χωρητικότητα, τι 30 ,31, 32 δεν έχει κανένα νόημα.

Και φυσικά δεν έχει κανένα νόημα μελλοντική πρόβλεψη για αύξηση της χωρητικότητας, αφού για το σκληρό πυρήνα που φτιάχτηκε το γήπεδο και μεγάλο ειναι .

Δεν το κατηγορώ, και το Καραϊσκάκη με την ίδια λογική φτιάχτηκε, δεν θελανε γήπεδο για να προσελκύσουν τον ευρύτερο κόσμο του Ολυμπιακού αλλα τους μουρλός γαβρπυς χειροκροτητές του προέδρου

panousc - 17/6/2017 02:18

Όλα τα like του κόσμου για τις κολοκύθες στην τέταρτή σου παράγραφο αδερφέ..

Doctor45 - 17/6/2017 11:01

Γέρος ειναι φίλε και δεν βλέπω το κωλο- autocorrect :)

Gipedo_stin_N_F - 17/6/2017 00:58

Απαιτείται άμεσα ή έκδοση της οικοδομικης αδειας...... Υ.Γ Γηπεδο στην Νεα Φιλαδελφεια.......

aektzis_spiros - 17/6/2017 00:18

Εσεις που λετε ειναι μικρο και ειναι μικρο,οακα σας αξιζει...δεν ξερετε μου φαινετσι τι παει να πει εδρα...και 15.000 να χωρουσε θα ταν σαν ενα γεματο οακα...σταματηστε την μιζέρια..τιποτα δεν σας αρεσει

palaio - 16/6/2017 23:47

Για να γίνει μεγαλύτερο το γήπεδο, κόψε χώρο από παντού.

Για παράδειγμα, γιατί να έχει τουαλέτες? Θα σφιγγόμαστε αρκεί να χωράμε 35.000....

enwsiths74 - 16/6/2017 19:50

"Τι 30 τι 40 τι 50". Αν το γήπεδο γεμίζει 3 φορές το χρόνο τι να το κάνω; Στη Β Αγγλίας και στη Β Γερμανίας που ούτε παιχταράδες έχουνε ούτε μπαλάρα παίζουν τα γήπεδα γεμίζουν κάθε Κυριακή. Εδώ εμείς δεν πάμε γιατί "που πας με Γιακουμάκη στην Ευρώπη"; Το λέω και το ξαναλέω, τις μεγάλες ομάδες τις κάνει ο Κόσμος. Σαφώς και τα οικονομικά προβλήματα έχουν μερίδιο, άλλα δεν μπορώ να πιστέψω πως σε μια πόλη 5 εκ δεν βρίσκονται 20 (όχι 30) χιλιάδες να γεμίσουνε ένα γήπεδο 15-20 φορές το χρόνο. Αν δεν πάτε, μην... Συνέχεια ζητάτε λοιπόν (σόρυ για το ύφος μου άλλα με πιάνει η καρδιά μου όταν πάω γήπεδο και είμαστε πάντα οι ίδιοι 10.000).

Xatzi21 - 16/6/2017 23:34

Συμφωνώ ούτε παικταράδες έχουνε,ούτε μπαλαρα βλέπουνε ούτε ΑΝΕΡΓΙΑ εχουνε...

Tigers21 - 17/6/2017 00:53

Ούτε φαταουλ να σε κλέβει....

AEKioannis64 - 16/6/2017 23:22

Φίλε έχεις δίκιο, αλλά είμαι λίγο μεγαλύτερος και έχω ζήσει γεμάτα γήπεδα με αντίπαλους οπαδούς κλπ. Τον κόσμο από τα γήπεδα τον έδιωξαν τα επεισόδια και η καφρίλα, οι οργανωμένοι στρατοί, τα πρεζόνια και οι μαχαιροβγάλτες που από τα τέλη της δεκαετίας του 80 άρχισαν να διώχνουν τις οικογένειες. Εμένα ο πατέρας μου με πήγε 5 χρονών στην Φιλαδέλφεια και με έκανε ΑΕΚτζή. Δες τι έγινε στον Βόλο. Μπορώ εγώ να πάω το γιο μου που είναι 5 χρονών στο γήπεδο; Δεν γίνεται ρε φίλε...Η μόνη μας... Συνέχεια ελπίδα είναι το νέο γήπεδο να το σέβονται όλοι για να επιστρέψει η οικογένεια. Αν θέλει πάντως κάποιος να αλλάξει το ποδόσφαιρο εκτός από τις παράγκες πρέπει να εξαλειφθεί και η βία, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα...

ugly21 - 16/6/2017 20:52

Έτσι ακριβώς όπως τα λές φίλε είναι . Και από ότι καταλαβαίνω είμαστε και ίδια ηλικία άρα θα θυμάσαι πολύ καλά ότι και τα χρόνια των πρωταθλημάτων δε γεμίζαμε το γήπεδο παρά μόνο τις τελευταίες 3-4 αγωνιστικές.

aekopoulo1989 - 16/6/2017 21:59

Θα συμφωνήσω με τους συνομήλικους enwsiths74 & ugly21. Απλά θέλω να πιστεύω ότι σε ένα γήπεδο με ανέσεις στις οποίες έχει συνηθίσει η γενιά μας (να μην κινδυνεύεις να ποδοπατηθείς και να βλέπεις) και πόσο μάλλον οι νεότερες, στο γήπεδο θα πηγαίνουν σταθερά πάνω από 20.000 σε κάθε αγώνα.

MonoAek1924 - 16/6/2017 21:13

Τουλάχιστον για τα πρώτα πέντε χρόνια το γήπεδο θα είναι sold out σε κάθε αγώνα...

Toni__21 - 16/6/2017 23:18

Το πρωτο μου διαρκειας εκει θα το βγαλλω!

Παμε αεκαρα.. Υπομονη λιγο ακομα..

Χαλαλι τα 31.000 τουλαχιστο να γεμιζει καθε κυριακη και το καθε ματς να μας μενει αξεχαστο!!

aekofron - 16/6/2017 23:17

Συγνωμη ρε Ανδριοπουλε, αλλα αν πιστευες ότι με 1000 θεσεις λιγοτετερες θα παρουμε αυτόν τον δημαρχο μαζι μας, εε καναμε μεγαλη μακακια...

Εκτος του ότι φοβάμαι κάθε τοσο για καποιους λογους να κόβονται θεσεις και να φτασουμε κατω των 30000. Με ολο τον σεβασμο για τον αγωνα που εχετε κανει μην μικρενεται το γηπεδο μας...

Κανονιστε να γινει το κατασκευαστικο λαθος και να παρουμε τις 1000 θεσεις πισω!!

AEKioannis64 - 16/6/2017 23:11

Όταν το σημερινό σταθερό κοινό της ομάδας είναι 8-9.000 το πολύ, το 31.000 μια χαρά είναι. Αν καταφέρουμε να πάμε από τις 8.000 μέσο όρο στις 20-25.000 η ομάδα θα απογειωθεί και οικονομικά και αγωνιστικά. Τα 20.000-23.000 διαρκείας είναι εφικτός στόχος αν η ομάδα ενισχυθεί και πάρει ένα πρωτάθλημα στα επόμενα δύο χρόνια.

nmarkos2002 - 16/6/2017 22:18

Σιγά μη χαρίσουμε 2000 θέσεις στον Δήμαρχο. Καθώς θα προχωρούν τα έργα (έτσι και μας παίρνει κατασκευαστικά) θα προσθέσουμε ένα μέτρο στο ύψος και η χωρητικότητα θα γίνει 33.000. Ναι αλλά ο νόμος λέει 31.500. Ε, και; Θα πούμε σόρυ, λάθος, θα πληρώσουμε κι ένα πρόστιμο και τελείωσε. Τόσο καιρό μας έβγαλαν την πίστη ενώ το ΣτΕ μας είχε δικαιώσει. Στο τελείωμα της ιστορίας θα κάνουμε κι εμείς το δικό μας.

an0nymous - 16/6/2017 22:54

σωστός.. κατασκευαστικό λάθος, οι εργάτες έκαναν μλκία στα θεμέλια και τους ξέφυγε λίγο παραπάνω τι να κάνουμε τώρα; :P

aek_cy14 - 16/6/2017 22:22

Να φτιαχτεί με το καλό και μετά θα είναι πιο εύκολο αυτό το θέμα.

christ - 16/6/2017 22:47

Εντάξει, καλός χρυσός ο κ. Ανδριοπουλος αλλα ρε παιδι μου πιο τεχνοκράτης πεθαίνεις! !!

pasxalisef - 16/6/2017 22:07

Μου θέλετε και παραπάνω θέσεις ,ναι για τα πρώτα χρονιά δεν θα φτάνουν άλλα μετά ?

Εγώ σαν Θεσσαλονικιός ντρέπομαι για σας τους Αθηναίους, πραγματικά ..να έχετε την δυνατότητα να βλέπετε κάθε εβδομάδα την ΑΕΚΑΡΑ και παρόλα αυτά το γήπεδο να μαζεύει ελάχιστα άτομα.

Κατά τα αλλα μόνο για να γράφετε εδώ μέσα ότι η ΑΕΚ είναι τρόπος ζωής και άλλα λόγια του αέρα .

Σε μια πόλη 5 εκκατομυριων είναι απαράδεκτο να μην έχει ανά δύο εβδομάδες 30-40 χιλιάρικα... Συνέχεια τουλάχιστον.

Μου θέλετε και παιχταραδες ,να έρθουν να κάνουν τι,να βλέπουν τις άδειες κερκίδες ?

Psyxiatross21_Nikaia - 16/6/2017 22:29

Ξέρω αρκετό κόσμο που έχει κόψει το γήπεδο για λόγους οικονομικούς.Οταν θες να πας μέχρι το ΟΑΚΑ για βενζίνη 10 κ για διόδια αλλά 5 συν το εισιτήριο για να δεις ένα άδειο κ παγωμένο γήπεδο έστω κ με 20 χιλιάδες κόσμο τοτε το σκέφτεσαι λίγο περισσότερο.Ενα μικρό ταξίδι είναι μέχρι να πας κ να γυρίσεις.Να φανταστείς μένω 30 λεπτά μακριά από το γήπεδο κ στα λέω αυτά.Στα ντέρμπυ κάνεις κ μια ώρα να βγεις από τα πάρκινγκ..Οποτε άσε το κράξιμο κ έλα στο γήπεδο όποτε μπορείς.

pasxalisef - 16/6/2017 22:45

Φίλε μου τώρα βρίσκεις δυσκολίες από το πουθενά νομίζω ,όχι ότι δεν ισχύουν αλλά είπαμε δεν θα ανέβεις και το Έβερεστ,στο γήπεδο θα πας.

3 φορές μπόρεσα και ήρθα φέτος και η κάθε φορά μου στοίχισε πάνω από 100 ευρώ .μακάρι να μπορούσα περισσότερο άλλα με 600 ευρώ τον μήνα δύσκολα τα πράγματα .

Δεν είναι κράξιμο είναι η αλήθεια είμαστε πανηγυρτζιδες όχι μόνο εμείς οι Έλληνες γενικότερα,και... Συνέχεια λυπάμαι αν δεν το βλέπεις .

PanosAEK21original - 16/6/2017 22:23

Ρε φιλε θα μας τρελανεις η πορεια που εκανε η ομαδα στο α γυρο ηταν η χειροτερη μετα τον υποβιβασμο, δε λεω ο κοσμος με τις τηλεόρασης και το ίντερνετ εχει χορτασει μπαλα πια (οχι αποψη θεαματος βεβαια). Το ποσό κόσμο θα εχει το γήπεδο του χρονου το καθοριζει ο μελλισανιδης με τις αποφασεις του, αυτός τον έφερε και του δωσε ελπιδα και αυτος τον εδιωξε

pasxalisef - 16/6/2017 22:37

Ότι πείτε φίλοι μου πανηγυρτζιδες ,στο γήπεδο πάμε μόνο όταν η ομάδα πάει καλά είναι γνωστό αυτό .

PanosAEK21original - 16/6/2017 22:51

Αυτη η καραμελα πρεπει να σταματήσει η αποχη φετος στο α γυρο ηταν ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΈΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ειδικα η οριτζιναλ επρεπε να ειχε κανει αποχη και αυτη. ΟΧΙ δε θα εκανε κακο στην ομαδα αντιθετως καλο θα εκανε για να ταρακουνησει λιγο τη διοικηση.Και πραγματικη καψουρα δεν ειναι μονο να πηγαινεις στο γηπεδο να δεις την ομαδα σου αλλα ειναι ακομα και οταν δε σε πειραζει να τη παρακουλουθησεις απο το live του αεκ365 και να χεις την ιδια κ@υλ@, αγωνια, παθος και αγχος πριν το... Συνέχεια ματς ΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΑΙΤ

pasxalisef - 16/6/2017 23:02

Έχουμε ξεκάθαρα διαφορετική άποψη πάνω σε αυτό το θέμα ,σέβομαι τη γνώμη σου αλλά διαφωνώ 100% .Καλό καλοκαίρι φίλε μου

PanosAEK21original - 16/6/2017 23:23

Δε νομιζω παντως αυτο που ειπα οτι ο μελλισανιδης θα καθορισει με τις αποφασεις του το ποσο κοσμο θα χει το γήπεδο του χρονου οτι ειναι λαθος και νομιζω οτι το ξερεις και συ. Καλο Καλοκαιρι και σε εσενα

PanosAEK21original - 16/6/2017 22:32

Συγνώμη δε τελειωσα. Ειπα οτι ο μελλισανιδης καθοριζει το ποσο κοσμο θα εχει του χρονου το γηπεδο και αυτο εχει φανει πολλες φορες η διψα του κοσμου ειναι τεράστια με την παραμικρη ελπιδα ερχεται σωρηδόν στο γηπεδο. Τωρα ακουω μερικους που λενε οτι μην το γεμιζουμε το γηπεδο μονο στα ντέρμπι παλι (την Αγια Σοφια ντε). Παιδες δε τίθεται τετοιο θεμα και δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι το γηπεδο δε θα γεμιζει τουλαχιστον τα πρωτα δυο χρονια. Περιμενω την ημερα των εγκαινιων... Συνέχεια φανταστείτε με γαυρο που ειχαμε 60000, ποσοι θα ειναι εκεινη μερα, μιλαμε για χιαλιαδες λαου και φυσικα πολλοι απο αυτους απο το εξωτερικο. Αφου σκεφτομαι απο Υμηττο να ρθω με τα ποδια Φιλαδέλφεια με τοσο κοσμο ουτε με ποδηλατο δε παιρνας, καλα. δε το συζηταω για μετρο

an0nymous - 16/6/2017 22:29

χαρίσαμε 1000 θέσεις στο σκουπίδι το δήμαρχο.. να τις βάλουμε λοιπόν αυτές τις 1000 και να γίνει πάλι 32000 αφού ο δημαρχάκος δεν θέλησε.

aek_cy14 - 16/6/2017 22:20

Για τις άλλες χρήσεις του γηπέδου: «Είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά υπάρχουν σκέψεις. Τους διαθέσιμους χώρους μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε για την στέγαση άλλων τμημάτων πχ. το πινγκ πονγκ και την πυγμαχία. Τα γήπεδα είναι όμορφα όταν έχουν ζωή.


Μας είχανε πρήξει μερικοί (όχι σε αυτό το σαιτ) με το ότι πρέπει να στεγαστούν και τμήματα της... Συνέχεια ερασιτεχνικής. Ιδού που υπάρχει αυτή η σκέψη. Αλλά αυτοί, όπως πάντα, προτίμησαν να το παρουσιάζουν ως λόγο μη κατασκευής του γηπέδου. Και για κάποιους που λένε για στέγαση ΟΛΩΝ (!) των τμημάτων... δηλαδή τώρα που θα δημιουργηθεί ομάδα πόλο πρέπει να φτιάξουμε και πισίνα;

aek_os_thanato - 16/6/2017 21:16

πως και πως το περιμενουμε.

Υ.Γ. αχ και να ηταν λιγο μεγαλυτερο, οχι πολυ πχ 35000.

Υ.Γ. ακου του χαρισαμε 2 μετρα του ....

thanasis_21 - 16/6/2017 21:00

Παραπάνω λαός ειναι ο κόσμος τις Αεκ μας βλέπω έναν πάνω στον άλλον

leontas_021 - 16/6/2017 20:51

Τους τελειωσε ο Τιγρης οσους ειρωνευονταν τοσο καιρο οτι δεν μπορει να κανει γηπεδο και χρησιμοποιει τη συζητηση αυτη για να "καλυπτει" αγωνιστικες αποτυχιες (μερικοι ηταν και ΑΕΚ)! Πετυχε να μεταστρεψει πληρως και την πολιτικη του συριζα στο θεμα (παντως η κυβερνηση της αριστερας παρα την αρνητικη σταση της ως τις εκλογες του 2015 πιστωνεται στη θητεια της μετα τις εξελιξεις με την ΕΠΟ και τη λυση στο γηπεδικο της ποδοσφαιρικης ΑΕΚ, πρεπει ομως να δοθει λυση για... Συνέχεια ιδιοκτητο γηπεδο 8000-10000 θεσεων της μπασκετικης ΑΕΚ και για ενα ή δυο κλειστα 2000-3000 θεσεων για τα ερασιτεχνικα ομαδικα τμηματα: βολλευ, χαντμπολ, φουτσαλ, πολο)! Παμε τωρα για δυνατες μεταγραφες, το στοιχημα ειναι να μπουμε σε 18-20 μηνες στο γηπεδο ως πρωταθλητες!

johnny_aek - 16/6/2017 20:19

Τα πρωτα 2-3 χρονια θα πουλησει 25χιλ συν διαρκειας και δεν δεν θα βρισκουμε εισητηριο σε καθε ειδους ματς για να μην πω στο πρωτο ματς θα χει κανα 10αρι απεξω. Παμε λιγο ακομη υπομονη

sid - 16/6/2017 20:17

Όχι μόνο δεν πρέπει να κατεβάσουμε το στέγαστρο κατά δύο μέτρα... αλλά να το ανεβάσουμε κατά δύο. Μετά καμιά τροποποίηση ... και όλα καλά.

SimoesMan - 16/6/2017 20:16

Πιεστε τους να υπογραψουν μεσα σε 1 βδομαδα απο την καταθεση του φακελου .... Σιγα μην περιμενουμε ποτε θα φιλοτιμηθει το Γαυροδημοσιο να ασχοληθει με την αδεια του γηπεδου...

contactaekathens - 16/6/2017 20:16

K .Ανδριόπουλε όποτε βγαίνεις μας κάνεις την καρδιά περιβόλι ...καλός ,χρυσός αλλά και η πολλή ειλικρίνεια βλάπτει ....στην αρχή έπρεπε να μας ενημερώνεις ...τώρα χτίστε μόνοι σας το γήπεδο αν μπορείτε και τέλος ... αρκετά μπουχτίσαμε ... και ο διάλογος με Αβιτάκια μόνο δεινά φέρνουν ... κόψατε 1000 θέσεις για χάρη του ΑΒ; Είστε σοβαροί ;

contactaekathens - 16/6/2017 20:02

Για χάρη του ΑΒ ούτε μισή θέση ,ούτε μισό μέτρο δεν έπρεπε να κοπεί .Τόση αφέλεια πια ; Δεν βλέπατε τον τύπο ;Ακόμα έως χτες οργάνωνε συγκεντρώσεις κατά του γηπέδου ; Και εσείς κόψατε 1000 θέσεις ; Τέλος πάντων ...έλεος χτίστε το γήπεδο να ησυχάσουμε αλλά κακώς ψάχνατε συμβιβασμό με τέτοια άτομα ... Την ζημιά του την έκανε ... το χτικιό βγάλαμε ...

baltazar - 16/6/2017 19:47

ΜΕΛ οταν ξεκινησουν υα εργα βαλε γιγαντοοθονη απεναντι απο το δημαρχειο να δειχνει σε stream τα εργα.. κ για να τον αποτελειωσεις στειλτου δωρο κ 2 διαρκειας...

Angello_D21 - 16/6/2017 19:47

Να το πρώτο μου διαρκείας.. Εκεί!!!

baltazar - 16/6/2017 19:47

ΜΕΛ οταν ξεκινησουν υα εργα βαλε γιγαντοοθονη απεναντι απο το δημαρχειο να δειχνει σε stream τα εργα.. κ για να τον αποτελειωσεις στειλτου δωρο κ 2 διαρκειας...

fortified21 - 16/6/2017 19:46

Μαγκες να πω εδω οτι το γηπεδο ακουγονταν πως θα ειναι 28.000 περιπου.

Οποτε οι 31.000 ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΛΑ.

Το θεμα ειναι ο δημος αν δεν συναινεσει θα εχουμε ολο καθηστερησεις , απλα πιστευω οταν ξεκινησει το εργο θα δεχθει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιεση ο Α.Β και το παρεακι του και νομιζω εν τελη θα συμμορφωθουν.

aek_cy14 - 16/6/2017 19:22

Αφού δεν το εκτίμησαν, δεν ξανανεβάζουμε το στέγαστρο;

AEKAPAforzaaa - 16/6/2017 19:45

εχουν βγει ολα τα τελευταια χαρτια με 31000 χωρητικοητα.αν το αλλαξουμε θα χασουμε χρονο γιατι θα πρεπει να ξαναυπογραφουν

aek_cy14 - 16/6/2017 20:15

Το ξέρω φίλε, για αστείο το είπα. Να το χτίσουμε το γήπεδο με το καλό και μετά βλέπουμε για αύξηση χωρητικότητας. Αποκλείεται σε ένα έργο σαν και αυτό να μην έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο.

panousc - 17/6/2017 02:21

Μακάρι..

josephaek - 16/6/2017 19:24

ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΥΨΟΣ....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ....;

ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

AEKAPAforzaaa - 16/6/2017 19:45

εχουν βγει ολα τα τελευταια χαρτια με 31000 χωρητικοητα.αν το αλλαξουμε θα χασουμε χρονο γιατι θα πρεπει να ξαναυπογραφουν

katrin04 - 16/6/2017 19:25

ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΧΩΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ

AEKAPAforzaaa - 16/6/2017 19:44

αυτο καπου σταματαει και εφτασε η ωρα αφου ειμαστε ενα βημα απο την αδεια.απαξ και βγει μετα δεν αλλαζει τιποτα.

GeorgeGlyfada - 16/6/2017 19:33

Ρε παιδιά κοροιδευόμαστε; Κάναμε χάρη στον Βασιλόπουλο που μας βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ και οργανώνει συγκεντρώσεις με κουκουλοφόρους κατά του γηπέδου; Αν μας υποχρέωνε κάποια υπηρεσία να μειώσουμε το ύψος το καταλαβαίνω. Αυτό με το χατίρι που κάναμε στον αντιαεκτζή γαύρο είναι αδιανόητο και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

ghost21 - 16/6/2017 19:43

ΣΥΜΦΩΝΩ , ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙς ΕΙΜΑΣΤΕ?? ΠΟΙΟς ΠΗΡΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ??

corfaek - 16/6/2017 20:04

NAI! Eίναι δυνατόν να μην μας ρώτησαν;;;;;;;

Alek21 - 16/6/2017 19:43

Μια χαρά περισσότερο δεν χρειάζεται.

Αρκεί κάθε χρόνο όλα τα διάρκειας να πουλιούνται όπως συμβαίνει και στα ευρωπαϊκά γήπεδα και η Αγία Σοφία να είναι πάντα γεμάτη και γιορτινή στα εντός έδρα παιχνίδια!

Chalkida21R - 16/6/2017 19:27

«Ακόμα κι αν το έργο ξεκινήσει, εφόσον ο Δήμος μείνει απέξω, θα υπάρχουν διαρκείς δυσκολίες τόσο κατά την κατασκευαστική περίοδο όσο και στη συνέχεια».


Tρομακτική δήλωση. Ξεκινάμε τα έργα κανονικά και ταυτόχρονα προσμένουμε αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση.

AEKAPAforzaaa - 16/6/2017 19:41

οταν θα γινει λογικ θα εχουν ηδη γινει τα εγκαινια του γηπεδου.ο νεος δημαρχος θα αναλαβει το Σεπτεμβρη 2019

mitsosaek1924 - 16/6/2017 19:40

τουλαχιστον φτιξτε 30 χιλιαδων θεσεων αλλιως βαλτε μια ταμπελα ** ΠΡΩΗΝ ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ ** να θυμομαστε το χωρο......κανονικα θελαμε 40 χιλιαδες αλλα που;......εστω κι ετσι ειναι σπιτι μας και οχι δανεικο

FORZA AEKAΡΑ!

Alieva - 16/6/2017 19:39

μια χαρα ειναι!θα ειναι εδρα!!!μακαρι να πανε ολα καλα

alekos_savrellis - 16/6/2017 19:38

Παιδιά τα διαβάσατε αυτά που είπε ? Για τυχόν μελλοντικές γκρίνιες

xotic - 16/6/2017 19:37

μεχρι να ολοκληρωθει το γηπεδο ο δημαρχος θα ειναι παρελθον.το γηπεδο θα παει στις 33.00 παλι με τον εναν η τον αλλον τροπο.αλλα και οι 31,000 ενταξει ειναι.παλι αυτο θα ειναι το καλυτερο γηπεδο στην Ελλαδα ανεξαρτητα με τη χωρητικοτητα

Leroy21 - 16/6/2017 19:36

Nα ξαναπάει το στέγαστρο εκεί που ήταν.

ghost21 - 16/6/2017 19:35

ΤΙς ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕς ΡΕ ,ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟς ,ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ,ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙς ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Θανάσης - 16/6/2017 19:34

Πάρα πολύ καλή η χωρητικότητα.Το ελάχιστο όριο έπρεπε να είναι οι 30000.Μια χαρά είναι.

ZAPATISTA21 - 16/6/2017 19:33

Σταμάτα Αek365 τους χαλάς την προπαγάνδα και τα όνειρα τα απατηλά.

ORIGINALE96 - 16/6/2017 19:32

Τούμπανο είναι βρε μίρλες..

Ησυχάστε.

ΕΠΟΜΕΝΟ