12 ΣΧΟΛΙΑ

Οι νόμοι της φύσης δεν... προσβάλλονται στο ΣτΕ

Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για τον Άρη Βασιλόπουλο που, χάρη στην ΑΕΚ, συναγωνίζεται τον... Πώποτα και για τη ματαιότητα της προσπάθειας να βρει κάποιος σημείο συμφωνίας μαζί του

Ο Άρης Βασιλόπουλος επέστρεψε στο προσκήνιο... δριμύτερος. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να το αναγνωρίσει στην ΑΕΚ. Μπορεί να κάνει διάσημο τον οποιονδήποτε. Όπως μέσα σε μια μέρα είναι εφικτό όλη η Ελλάδα να μάθει τον... 17χρονο Φούντα, έτσι σε χρόνο ρεκόρ έμαθαν και οι πέτρες ποιος είναι ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας.

Αν βγείτε στον δρόμο και ρωτήσετε τους πρώτους εκατό ανθρώπους που θα δείτε (όπως στο... Άκου τι Είπαν) «πείτε μας δέκα δημάρχους εκτός από αυτούς σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και στην περιοχή σας», είναι απίθανο να βρουν να σας πουν έστω και τους μισούς. Μπορεί να σας πουν δυο, τρεις (τον Ψινάκη, τον Γκλέτσο, τον... Μπέο). Τον Βασιλόπουλο, όμως, τον γνωρίζουν πλέον όλοι. Επειδή η ΑΕΚ είναι αυτό που είναι για την περιοχή. Αλλιώς, η Νέα Φιλαδέλφεια θα ήταν όπως άλλοι εκατοντάδες δήμοι της χώρας, για τους οποίους ξέρουμε ότι κάπου υπάρχουν, αλλά δεν θυμόμαστε ούτε έναν δήμαρχο που εξέλεξαν.

Τυχερός, λοιπόν, ο Βασιλόπουλος, που υπάρχει η ΑΕΚ. Και αρκετά πονηρός για να εκμεταλλευτεί την δυνατότητα που του προσφέρεται, ώστε να συναγωνίζεται σε φήμη και δημόσιες εμφανίσεις - τοποθετήσεις τον... Περίανδρο Πώποτα από το Κολοκοτρωνίτσι (κι ας έχει «λιώσει» στην επανάληψη ο δεύτερος). Μόνο που δεν έχει καταλάβει πώς η τόση έκθεση είναι δίκοπο μαχαίρι. Ειδικά για ανθρώπους που ανήκουν στη δική του κατηγορία (την... όπου φυσάει ο άνεμος). Μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για το κόμμα του. Άλλωστε, μέχρι στιγμής αποτελεί... ζωντανή -μαύρη- διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς άπαντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πώς ένα στέλεχός του διαχειρίζεται την εξουσία.

Έπειτα και από την τελευταία τοποθέτησή του, πιστεύω ότι κατάλαβαν και οι τελευταίοι... αισιόδοξοι ότι είναι πραγματικά μάταιο να προσπαθήσει κάποιος να έρθει σε συμφωνία μαζί του. Ακόμη και αν έχει αποφασίσει να πάει... εντελώς με τα νερά του. Γιατί, για να υπάρξει συμφωνία με τις απόψεις κάποιου, πρέπει αυτός να έχει συγκεκριμένες απόψεις. Μια σταθερά. Είναι κι αυτό μέσα στους νόμους της φύσης (που, δυστυχώς για εκείνον, δεν... προσβάλλονται στο ΣτΕ).

Για παράδειγμα, στις 26 Μαΐου 2014 ο κύριος Βασιλόπουλος είχε δηλώσει δημόσια ότι «Αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται στα 26,5 στρέμματα το γήπεδο, αλλά στα 28,5, να το συζητήσουμε, να το δούμε τεχνικά και αν χρειαστεί, ν' αναδασώσει η ΑΕΚ άλλο χώρο». Στη συνέχεια πέρασε από τη Βουλή ένας νόμος που προβλέπει ακριβώς αυτό (και πολλά περισσότερα). Να αναδασώσει η ΑΕΚ έκταση ίση με αυτή που της παραχωρήθηκε, όπως επίσης να φυτέψει 2.112 δέντρα και 1.000 θάμνους για τα 50 δέντρα που θα κόψει.

Αν ο κύριος Βασιλόπουλος ακολουθούσε τους... νόμους της φύσης, θα ήταν καλυμμένος και με το παραπάνω από τον συγκεκριμένο νόμο. Ωστόσο, χθες μας είπε ότι αν δεν επαρκεί στην ΑΕΚ η έκταση που είχε, να πάει άλλου, εντός Νέας Φιλαδέλφειας. Και είναι βέβαιο ότι ακόμη και αν η ΑΕΚ αποφάσιζε να πάει αλλού, εντός Νέας Φιλαδέλφειας, μετά θα έβρισκε κάτι άλλο να πει. Ή θα του έβρισκαν οι σύμβουλοί του και ο περίγυρος του κάτι άλλο να πει. Στην περίπτωσή του, άλλωστε, αυτό είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερά του προβλήματα. Ότι έχει γύρω του συμβούλους, παρασυμβούλους, «ακολούθους», παρατρεχάμενους, ανθρώπους που θέλουν γήπεδο με... ολίγη ή που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για γήπεδο και προσπαθεί να τους ικανοποιήσει όλους, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην είναι ευχαριστημένος κανένας και όλοι να τον βρίζουν.

Το άλλο μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι ασχολείται με ένα ζήτημα για το οποίο προσπαθεί να πείσει ότι τα ξέρει όλα και στην πραγματικότητα έχει πλήρη άγνοια για τα πάντα. Για την... προϊστορία αυτής της υπόθεσης, για τις παραμέτρους του πρότζεκτ, για όλα. Ακόμη και για το τι σημαίνει η ΑΕΚ για τη Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Φιλαδέλφεια για την ΑΕΚ. Θα σταθώ μόνο στα... χθεσινά (αλλιώς θα χαθούμε): Είπε κάποια στιγμή «Να συζητήσουμε τις εναλλακτικές που θα μπορούσαν να υπάρξουν αν δεν μπορέσει η ΑΕΚ εντός του οικοπέδου της να φτιάξει ένα πραγματικά μεγάλο γήπεδο».

Δεν έχει καταλάβει καν ο άνθρωπος ότι για την ΑΕΚ ένα γήπεδο 30.000 -33.000 θέσεων, δεν είναι ένα «πραγματικά μεγάλο γήπεδο». Είναι το ελάχιστο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μεγέθους της. Αποτελεί ιστορικό συμβιβασμό για την ΑΕΚ να δεσμεύσει τα επόμενα 100 χρόνια της σε ένα γήπεδο τέτοιας χωρητικότητας. Και αυτός ο συμβιβασμός γίνεται αποκλειστικά και μόνο λόγω όσων σημαίνουν για την ίδια η Νέα Φιλαδέλφεια και η συγκεκριμένη έκταση. Το οικόπεδο που έγινε γήπεδο μέσα σε μια νύχτα, από τα χέρια (κυριολεκτικά) ανθρώπων που είχαν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσουν, όμως αποφάσισαν ότι πρέπει να βάλουν σε προτεραιότητα το όραμα που είχαν για μια ομάδα η οποία θα κρατούσε ζωντανές τις μνήμες τους.

Βέβαια, μπορεί οι αλλαγές απόψεων και η άγνοια σε ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, να σοκάρει τους πολλούς, όμως σε όσους έχουν παρακολουθήσει έστω ένα Δημοτικό Συμβούλιο, δεν προκαλούν καμία έκπληξη. Στο τελευταίο, επί παραδείγματι, ο κύριος Βασιλόπουλος (που... πολεμάει το γήπεδο της ΑΕΚ και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αυτό θα αποφέρει στον Δήμο, από δημοτικά τέλη) ψήφισε αυξήσεις έως και 350%(!) στα δημοτικά τέλη για τραπεζοκαθίσματα. Και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την -αντίθετη- στάση που είχε στο παρελθόν, ομολόγησε ότι ως αντιπολίτευση είχε «ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ». Παραδέχθηκε ο άνθρωπος ότι πήγε στο συμβούλιο στο οποίο θα συζητείτο ένα από τα σημαντικότερα θέματα κάθε Δήμου (τα δημοτικά τέλη), χωρίς να έχει ιδέα. Όποιος έχει χρόνο, υπάρχει και το video ακριβώς από κάτω για να το δει και να το ακούσει με τα αυτιά του (από το 12.30).

Μακάρι -για τους αληθινούς κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, κι όχι για τα... φαντάσματα της οικολογίας- να μην ακουστεί και για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ κάτι ανάλογο στο μέλλον. Ότι έκανε λάθος εκτίμηση, επειδή... δεν γνώριζε. Γιατί έχουμε ξαναγράψει ότι ο πραγματικός «εχθρός» του Βασιλόπουλου, αλλά και των 19 ευαίσθητων που απέμειναν και προσπαθούν να κρατήσουν την... ανωνυμία τους, σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης για την «Αγιά Σοφιά», δεν θα είναι η ΑΕΚ και ο κόσμος της. Θα είναι όσοι μένουν στην πόλη. Ενδεχόμενο να μην γίνει το γήπεδο και να μείνει στο οικόπεδο για πάντα μια... τρύπα, δεν υπάρχει. Το αρνητικό σενάριο θα έχει κόστος για την περιοχή. Η έκταση που ανήκει στην ΑΕΚ μπορεί να αποκτήσει πολλές... χρήσεις, μέσα σε ένα βράδυ. Και τότε όλοι αυτοί θα είναι υπόλογοι στους απλούς δημότες.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να αφήσει τις ντρίμπλες και τα προσχήματα και να εγκρίνει στην ΑΕΚ την υψομετρική μελέτη που κοντεύει να... χρονίσει. Ο ίδιος ο Βασιλόπουλος, άλλωστε, είχε δηλώσει στο aek365 ότι είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τον νόμο, ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή όχι. Ας το κάνει, λοιπόν, για να μην δημιουργεί εντάσεις και να μη ...φορτίζει το κλίμα χωρίς κανένα λόγο.

Για την ΑΕΚ αυτό μετράει: να πάρει στα χέρια της την έγκριση που δικαιούται. Και, φυσικά, να συνεχίσει τόσο εκείνη όσο και ο κόσμος της (όπου σταθεί και όπου βρεθεί) να υπερασπίζεται την αλήθεια. Γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υπάρχει είναι να μείνουν οι «ουδέτεροι παρατηρητές» με τις λάθος εντυπώσεις.

Όταν ακούν «υπερασπιζόμαστε το άλσος», δεν ξέρουν ότι στην πραγματικότητα η ΑΕΚ έχει πάρει (όχι ΘΑ πάρει) μόνο αυτό το κομμάτι της φωτογραφίας. Δεν γνωρίζουν ότι μιλάμε για ...μισό γκαράζ απορριμματοφόρων και μια σειρά δέντρων. Δεν ξέρουν ότι όταν τους λένε για... 6 στρέμματα δάσους, στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με αυτό το 1,5 στρέμμα που βλέπετε (και άλλο 1 στρέμμα που ήταν έτσι κι αλλιώς μέρος του παλιού γηπέδου).

Γι' αυτό το κομματάκι γης έχει ξεκινήσει ο... τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Αυτή είναι η... ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή για την οποία 19... πολίτες και ο Βασιλόπουλος 20 (έστω και αν σκοτώνονται και μεταξύ τους) προσπαθούν να ξεσπιτώσουν μια ομάδα εκατομμυρίων οπαδών. Υποχρέωση της ΑΕΚ και του κόσμου της είναι να καταδεικνύουν συνεχώς το άδικο. Γιατί το άδικο δεν το θέλει κανείς...


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
antonis70701 - 30/11/2014 12:25

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ.ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΤΕ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ 70701 ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΤΗΝ "ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ" (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ) ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΥΡΑ 7...ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ...ΤΕΛΟς ΠΑΝΤΩΝ Ας ΚΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ.. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ...ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΑΣ ΕΝΑ ΙΔΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙ ΤΟ... Συνέχεια ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΑΚΟΣ?MAGNAN ΕΧΕΙΣ ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

Μόνο_ΑΕΚ - 30/11/2014 14:16

πρέπει να κάνουμε γήπεδο 4ων αστέρων.... που δεν χωράει στην υπάρχουσα έκταση...

polemios - 30/11/2014 09:49

Δεν θέλουμε δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο.....sto facebook

antivirus_enwsitis - 29/11/2014 20:44

δεν θελουν γηπεδο εκει;;;οκ τοτε δημιουργειται απο την ερασιτεχνικη τμημα μηχανοκινητου αθλητισμου και φτιαχνεται μια πολυ ωραια πιστα μοτο κρος...σκονη λαδιλα φασαρια κτλ αλλα πολλοι κροσαδες ΑΘΛΗΤΕΣ ευτυχισμενοι αφου θα υπαρχει προπονητηριο πολυ κοντα τους και οχι να πρεπει να τρεχουν στα βουνα και στα λαγκαδια...ετσι και παλι ΚΑΝΕΙΣ π@στης δεν μπορει να πει και τιποτα αφου το οικοπεδο θα εξυπηρετει τους σκοπους για τους οποιους παραχωρηθηκε το 1930.....την προπονηση... Συνέχεια αθλητων του σωματειου....

costis_aek - 29/11/2014 20:12

ο Βασιλοπουλος είναι η κορυφή του παγόβουνου.. Δυστυχώς τα τελευταία 40 χρόνια (και όπως φαίνεται και τα επόμενα 40) κάτι τέτοιους ψηφίζουμε να μας κυβερνάνε. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι φελλοί και τα σκ@τά επιπλέουν, γιατί ο δήμος ΝΦ/ΝΧ να αποτελούσε εξαίρεση?

enwsith76 - 29/11/2014 19:48

...ζητα να μας δωσουν την αδεια ανεγερσης μεχρι τελος του ετους. Και βγαλε ανακοινωση οτι αν αυτο δεν συμβει θα βρεις μια εκταση στην αττικη οδο και θα φτιαξεισ μια γηπεδαρα 45000 θεσεων με εμπορικα παρκα με λουνα παρκ με παρκιν τεραστια και της παναγιας τα ματια...και ανακοινωσε επισης οτι στο υπαρχον οικοπεδο θα φτιαξεις με δωρεα δικη σου ενα κοινοφελες ιδρυμα αποκαταστασης τοξικομανων χωρισ να μπορει να σου πει κανενας τιποτα! Και κοινοφελες εργο θα κανεις και θα γεμισει και... Συνέχεια φιλαδελφεια με πρεζακια! Κι αστους να φαν τα αρχ&*$×@α τους μετα. Να δουμε θα τους αρεσει?

enwsith76 - 29/11/2014 19:41

Ρε παιδια τι τσιγγανους λεει ο ενας τι Αεκουπολη με τμηματα μπασκετ, στιβο κτλ...Η λυση ειναι μια: Τιγρη βγες δημοσια και ζητα την αδεια ανεργεσης μεχρι

Alexander1 - 29/11/2014 19:24

ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΝΑΖΑΚΙΑ ΜΠΟΥΛΙΔΕΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Μόνο_ΑΕΚ - 29/11/2014 18:19

αυτη τη φωτογραφια την εχουν δει αυτοι που διαφωνουν? η εκταση πρασινου που πηραμε με το νομο ειναι ενα τιποτα....

giannis_xx - 29/11/2014 18:05

εxo kaliteri lysoi na to kanoume xomateri koinos skoupidotopo 8a mas fernoun mpaza skoupidia kai 8a ta ksexorizoume opote 8a exoume kai nees 8eseis ergasias gia tous katoikous afou 8a pernoume mono dimotes tis perioxis gia doulia etsei 8a simvali o melisanidis stin anaptiksi tis perioxis

magnan_md - 29/11/2014 16:59

Μαριε καλησπέρα. Συμφωνω απολύτως με το άρθρο σου. Ξαναβάζω εδώ μια ιδέα με επιχειρηματα για το μέλλον του οικοπέδου, στην τραγική περίπτωση που τελικα δεν θα μπορουσε να φτιαξουμε στη ΝΦ το γηπεδο. ΤΟ ειχα γραψει στο e-alitheia.gr 6-7-2014 και ειναι αυτο: "Εχω μια προταση! Αν δεν γινει το γηπεδο, να παραχωρησουμε επισημα την εκταση σε τσιγγανους για να φτιαξουν καταυλισμο! Ετσι και θα δωσουμε ευκαιριες στους αντιφρονουντες να δειξουν το αντιρατσιστικο τους προπωπο, αλλα και η πολη θα... Συνέχεια ανασανει απο το παρα..εμ....εμποριο ηθελα να πω. Επεισοδια δεν θα υπαρχουν καθε δευτερη κυριακη που θα παιζουμε. Η πολη θα ηρεμησει με τους νεους κατοικους αφου δεν θα υπαρχουν χουλιγκανς-συμμοριες,, ενω και το αλσος θα ανασανει οικολογικα καθως οι τσιγγανοι ειναι παιδια της φυσης και δεν χρειαζονται κτηρια ουτε για τις βιολογικες τους αναγκες! Η ΑΕΚ θα τους παρεχει και νομικη προστασια σε ενδειξη καλης θελησης για αυτους τους ΑΕΚτζηδες που δεν θα τους θελουν και θα επιδιωξουν να τους διωξουν με οποιονδηποτε τροπο!" Για να δουμε λοιπον...

an0nymous - 29/11/2014 17:49

χαχ.. σ'ωραίος!

ΕΠΟΜΕΝΟ